26. kesäkuuta 2015

Viikon tunnelmia

Tallimies kotiutui tänään ja sai jotakin ihmeitä tehtyä tälle koneelle, kun sain purettua kuvat puhelimesta. Aikamoinen viikko takana. Merkittävin tapahtuma Kaisun syntymän lisäksi oli se, että sain nukkua viime yönä herämäättä kertaakaan herätyskelloon. Tässä siis muutama kuvanen.

Maalausprojekti heilahti siis vähän eteenpäin.
Nyt on kalkit sekoittumassa ja huomenna alkaa armoton kalkin levittäminen. Levy ja puuseinät on miltei kokonaan maalattu, maali loppui pahimmoilleen kesken.
Tässä on meidän ihana Kaisu. Hän on niin suloinen, että ei usko kukaan. Elisabethin tilanne on pysynyt samana eli jälkeisiä ei kuulu, roikkuu vaan roikale. Eli nyt on ell käynyt kaksi kertaa ja loput hoitelen itse. Joka päivä pistetään antibioottia, sekä mitataan lämpö, ettei ole kuumetta. Optimaalilämpötila on 39 astetta ja tänään oli 39,2, eli ok. Takapää pestään ja kokeillaan varovasti jälkeisiä lähtisivätkö tulemaan. Sain varovasti vedettyä niitä ehkä kaksi senttiä, kuten ell sai eilen... Seuraillaan, seuraillaan.
Juhannuksena veljeni juhannusvieraat kävivät ratsastamassa Poudalla....
...ja ajoivat Tuiskulla.
Kanalan tarvikkeet ovat saaneet myös pesua....
...ja kanala on stailattu. Meillä on taas uuni kanalassa. Hauskinta oli, kun Jalmari nukkui yhden yön uunissa ja kanaemot orsilla. Jallun uskottavuus kyllä oli koetuksella. Uudet pesät ovat innoittaneet kanaemot munintapuuhiin. Suosittu on myös heinäruukku, johon kana saa mukavan pikkupesän. Yksi lauman kanoista on "kateissa" joko oikeasti tai leikisti. Hävisi toissa iltana laumasta ja ilmestyi porukkaan seuraavana iltapäivänä. Kunnes taas hävisi omille teilleen kun olisi ollut aika mennä yöpuulle. Joko se on oikeasti kuollut/hävinnyt tms. tai sitten niillä on jossain salainen pesä, jossa se hautoo. Pesää ei ole löydetty, vaikka ollaan etsitty.
Luulin Margin kadottaneen pari vauvaansa. Olin jo paniikin vallassa, että missä on Kalle ja Kaarina. Tallessa olivat! Suosikki nukkumapaikka on kaivonrenkaassa.
Karitsat kasvaa ihan hurjaa vauhtia. Kohta ne on niin isoja, että niitä ei voi pitää sylissä. Onneksi on vielä pienten osastoa jäljellä, joita voi vielä sylitellä.
Messut kutsuvat. MTK lähetti jäsenilleen ystävällisesti liput Farmarimessuille. Sinne siis ensi viikolla.
Kaupunkilaiskissojen matkassa tuli luonnollisesti oma monitoimiteline, jonka Hurja on ominut itselleen. Riippumatto -tyylisessä kupissa kelpaa nukkua päiväunia. Tämmöistä viritystä täytyy harkita ihan pysyväksi ratkaisuksi meillekin.
Iltaunilla yhdessä. Takana Bella-Pulla ja edessä Nyytti eli tuttavallisemmin Murju. Bella ulkoilee oikeastaan koko ajan, käy vaan sisällä nukkumassa ja syömässä. Murju käy vaan kuistilla kääntymässä ja tallustelee sisätiloissa. Murju tykkää nukkua vaatekaapeissa ja tänään se löytyi pelikaapista. Bella aiheutti sydämentykytyksiä löytymällä pyykkikorista.
Valman koiraperhe vieraili eilen illalla. Tatu tekee iltapalaleipää ja muutama muukin on vailla syömistä. En tiedä mitään niin ahnetta rotua kuin kääkät. Niillä on aina nälkä ja ne ovat kerjäämisen mestareita :) Kylässä oli äiti (Elsa), isi (Esko), sekä iso- ja pikkusiskot (Elma & Martta).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti