13. kesäkuuta 2015

Edina karitsoi

Niinhän siinä kävi, että kesken Ruotsin kuninkaallisten häiden meillä aloitettiin synnytyspuuhat. Ensikertalaisena Edinalla kesti avautumisvaihe hieman kauemmin, mutta itse synnytys olikin sitten sitäkin joutuisampi. Kesken vihkimisen siirrettiin Edina ulkoa sisälle, kun näytti pesäntekoaikeita. Onneksi siirrettiin, koska melkein heti alkoi tapahtua.

Tietenkin kello alkoi olla jo sen verran, että lapset kävivät ylikierroksilla ja mikä parasta, niin Tallimies ei ole kotona, vaan palaa vasta huomenna. Niinpä oli pakko ottaa Otto mukaan karitsointiin. Onneksi rauhoittui ja rauhoittui isommatkin television ääreen, koska kaikki katastrofin ainekset olivat ilmassa. Otto leikki välillä hiekkalaatikolla ja välilla istuttiin yhdessä lampolassa synnytyksiä. Ensin syntyi pässi Konna.
Nämä ovat nyt ensimmäiset Laten vauvat, joten väritkin on hauskat. Konna on muuten musta, mutta päässä valkeaa ja hieno musta "naamio". Konna syntyi pää edellä ja pääsin kätilöksi. Sain onneksi helposti ongittua etujalat kun työnsin varovasti päätä takaisin synnytyskanavaan. Sen jälkeen syntyikin pikkupässi nopeasti.
Seuraavaksi syntyi kuvassa seisova pässi Kelmi. Kelmi syntyi hienosti etujalat edellä. Kelmi on myös musta ja valkeaa on vähän päässä. Edina hoiti vauvojansa superhyvin. Kolmas syntyi kuolleena, oli ihan musta uuhikaritsa. Edina nuoli kovasti, mutta ei pieni vaan elon merkkejä näyttänyt :(

Pikkuapuri-Otto. Välillä itkettiin yhdessä ilosta syntymän ihmettä, välillä itkettiin elämän julmuutta. Semmoista se on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti