27. kesäkuuta 2015

Tallimies­™ goes Warkaus

Kuten otsikosta käy ilmi niin allekirjoittanut oli reissunpäällä eli viikon työkeikalla varkaudessa tuurailemassa meidän Tompan lomia. Sunnuntaina lähdin liikenteeseen ja mukaan sattui pari reipasta apulaista eli O ja sen kaveri M.

Heti alkumatkasta vastaan tuli Sirkus Finlandian rekkaletka eli varmaan parikymmentä autoa peräkkäin sirkuksen väreissä. Kuva ei tee oikeutta näylle.

Takapenkiltä kuului välillä semmoista käkätystä, että ei ollut tylsistymisestä tietoa :)

Heti maanantaina sattui aivan loistava keli ja pojat suunnistivat pyörillä kylille heti aamusta alkaen.

Pakko oli ottaa fotoa WAS:in kakkossijaisautosta eli Smarista. Ensimmäistä kertaa elämässäni ajoin tuolla mopoautoa pienemmällä autolla missä on tosi hassut vaihteet. Auto on siis todella pieni. Rajasin itseni pois kuvasta, koska näytän liian isolta auton rinnalla :)


Tatu toivonut pidemmän aikaa Turtlesjuttuja, joten pitihän sitä käydä tuliaiset hommaamassa. Luonollisesti Otto sai myös oman Turleus (kuten meillä sanotaan) hahmon.


Tiistaina töitten jälkeen pyöräilyä poikien kanssa. Keli ja seura mitä mainionta.

Välillä piti pysähtyä jäätelölle paikallisella kitskalla.
Leffoja katottiin niin päivällä kuin illallakin. Paavo Pesusieni tuli myös tutuksi reissun aikana ja keräsi ehkä suurimman suosion katsotuista videoista.
Ostettiin kitymarketista Uno® ja Skip-Bo­® pelit noppaversioina mitkä ovat 0,33L tölkeissä. Pojat testailevat Unoa® kyseisesä kuvassa. Erittäin hauskoilta peleiltä vaikuttavat molemmat ja eivät olleet hinnan kiroissa kun olivat 2€/ kpl.

Tiistaina tuli ihan jotenkin vaan puhetta Geokätkeilystä (Ossin kanssa pari vuotta sitten Joensuussa Prismalla etsittiin yksi ja se jäi siihen). No siitä innostuneena ladattiin puhelimeen apsi ja lähdettiin töitten jälkeen etsimään niitä. Siinähän se ilta menikin mukavasti pyöräillessä ja etsiessä kätköjä puhelimen GPS:n avulla, löydettiin 1 kätkö.
Ostin 1kk Premium jäsenyyden, jotta saadaan kaikki kätköt näkyville. Etsittiin useampaa, mutta Varkauden kätköt ovat todella haastavia (yhden kätkön kommenteissa käy ilmi, että pitää olla suunnilleen tikapuut tai joku naruviritys sillalta alaspäin, että kätkön löytää). Yhtä kätköä etsiessä törmättiin QR koodiin Infotaulun takana ja luulin että se on se kätkö. Sen kun skannas niin heitti nettiin Munzeen sivulle ja olin ihan, että Whaaaat? 

Keskiviikko aamuna sitten piti tutustua Munzeen hommaan tarkemmin ja selvisi, että se on niinkuin Geokätkeily, mutta ei etsitä fyysistä purkkia/rasiaa jossa logikirja vaan skannataan puhelimella QR koodi ja siinä koko idea. Edelleen edetään puhelimella/gepsillä etsien kätköjä.

Keskiviikkona noin klo 21.40 etsimässä Geokätköä Mekaanisen Musiikin museolta.


Ravitseva ja terveellinen iltapala edellisen kuvan iltana noin. klo 22.25 :D


Pojilla meinas käydä välillä kelien takia aika pitkäksi ja sitten taas ei.


Torstai-illan ensimmäinen Geokätkö umpikuusimetsässä roikkuva tonttu jonka sisällä vanhanaikainen filmirullaviritys.

Kätkön löytäneet seikkailijat.


Varkauden vesitornissa etsimässä kätköä.


Tornissa edelleen.


Löytyhän se kätkö lopulta kun O kävi kysymässä henkilökunnalta vinkkiä, että missähän mahtaa sijaita. Lopulta kyseinen kätkö oli siis magneetilla metalliputken sisällä näkymättömissä eli ei todellakaan mikään helppo rasti.

Jos yhtään heräsi kiinnostus (toivottavasti) niin lisää aiheista:
Geokätköt (suomalainen sivusto Geokätkeilystä)
Geocaching (maailmanlaajuinen sivu missä kätköt, ilmainen liittyminen, premiumilla n.30€/vuosi saat kaiken asiasta irti | puhelimeen saa softaa ainakin Play kaupasta Androidille ja iTuneista iPhonelle, tarjolla ilmaista versiota ja kympin maksavaa kaiken kattavaa ohjelmaa)
Munzee (Munzeen koti, ilmainen liittyminen, ohjelma ilmainen, eikun skannailemaan QR koodeja pitkin pitäjiä)

ps. Kiihtelysvaaran kylällä 4 Geokätköä eli ne pitää lähteä etsimään. Lähistöllä useampi kätkö lisää ja Hammaslahteen mennessä lisää. Tästä se lähtee.

pps. Yhtään Munzeeta ei vielä täällä, mutta myö asennetaan ensimmäinen lähiaikoina tänne.

ppps.  Varkaudessa allekirjoittanut pyöräili kolmessa illlassa noin 30km etsien kätköjä eli erittäin hyvää hyötyliikuntaa lenkkeilijälle/pyöräilijälle. Voi harrastaa myös muilla paikkakunnilla.
1 kommentti:

  1. Hitto, tuo geokätköily kuulema koukuttaa. Pitää varmaan joutessaan kahtoa onko näillä kulmilla kätköjä. Ainakin baarin löydän, niitä on tiuhemmassa kuin parkkimaksutolppia.

    VastaaPoista