9. maaliskuuta 2014

Tuiskun kanssa ajamassa


Lasten kanssa käytiin ajamassa reellä latopellolle ja takaisin. Ja luonnollisesti Tuisku ja Mokka olivat mukana. Yläkuvasta myös Mokka on havaittavissa, on sen verran vauhdikas, että ei malta lenkillä ihan vierellä juoksennella, vaan Mokkiksella on ihan omat polut pitkin ja poikin. 

Tallilla Tuisku luuli kysymyksessä olevan normiharjaustuokio, mutta kun kuuli setolkan kellon kilinän niin silmät syttyi ja korvat nousi hörölleen. Tuisku into lähteä töihin on aivan uskomaton. Koko hevonen tuntui kasvavan korkeutta monta senttiä. Tuisku seisoi varustellessa juuri niin hienosti kuin hevosen pitääkin ja matkaan lähdettiin tyylikkään rauhallisesti. Hieman raskas oli pohja ja annoin Tuiskun ottaa pieniä pätkiä ravia, kun reki luistaa ravilla kevyemmin. Tosin latoa kierrettäessä otti Tuisku turhan  kovan spurtin ja nosti laukan, mutta nopeasti oltiin taas ravilla menossa. Enimmäkseen kuitenkin luonnollisesti käveltiin.

Lapset kiljui kyydissä ja häiritsivät muuten niin täydellistä tunnelmaa :) Mutta Tuisku olisi halunnut pihassa lähteä uudelle lenkille, niin vedettiin vielä kerta pihalenkki ympäri. 
Loppuhommat sujui vanhaan tapaan. Tuisku seisoo aina kiltisti paikallaan luokki jalkaa vasten pystyssä sen ajan kun irrotan aisat ja nostan ne reen kyytiin. Joskus jopa siirrän reen katokseen parkkiin Tuiskun odotellessa, mutta nyt päätettiin lähteä talliin. Hienosti käveli tallin ovelle irti. Irroteltiin varusteet ja harjattiin lisää. Tuiskulla on alkanut aivan mieletön karvanlähtöaika, joten saa raastaa ihan urakalla eikä loppua näy.

Laitettiin loimi päälle ja tehtiin superhuolelliset venytykset. Tarhaan mennessä Tuisku oli turhan hätäinen ja otettiin pientä kurinpalautusta. Palattiin takaisin talliin ja tehtiin muutama napakka peruutusharjoitus. Kyllä erikoishevosella voi erivapauksia olla, mutta rajansa kaikella =)

Tarhaan otin mukaan kumisuan ja raaputtelin Poudan ja Usvan. Poudalla ei lähde karvaa vielä nimeksikään, Usvalla vähän. Valluhan ei suostu mihinkään tarhaharjailuun, vaan pakeni heti paikalta. Myös Tuiskun päätä piti harjata lisää. Nyt hieman pelonsekaisin tuntein jään odottamaan mitä taas seuraavat viikot tuovat Tuiskun kanssa tullessaan. Jos mitään ei taphdu lähipäivinä, niin otetaan homma uusiksi. Edellyttää tietysti, että lunta vielä on. 

2 kommenttia:

  1. Ihanaa, kun hevonen tahtoo lähteä hommiin :)

    Mun ponilta ei vielä irtoa karva, mutta se onkin aina tallin viimeinen siinä lajissa...

    VastaaPoista
  2. Tuisku on aivan omaa laatuaan. Tosin tarhasta se ei halua tulla mukaan, mutta kun talliin tulee ja näkee työvehkeet, niin se on "menoa"! Eli mielensämuuttuja ja siihen on yksi selitys; se on ruuna.

    VastaaPoista