25. maaliskuuta 2014

Kaljuja lampaita

Meidän hieno kuja lampolasta tallille. Sisäänotto meni maanantai-iltana erinomaisesti ja mietittiin, että onko kuun asento nyt ihan kohdillaan, vai onko koko kuu tippunut taivaalta. Koska aina ja joka kerta joku lampas onnistuu karkaamaan ja sitä pyydystellään kissojen ja koirien kanssa pitkin pihoja. Mutta nyt meni kuin nappiin. Hyvät tytöt! Ja hyvä me!
Niin se käy vaan ammattilaisilta suitsait. Käsittelyssä on Aulikki.
Meillä oli kerittäviä vain 20, joten tunti meni kahdelta keritä se joukko. Itseltä oli mennyt karkeasti noin 10 tuntia... :D
Lampaiden koko pienenee monta numeroa kerinnän jälkeen. Nyt ne näyttää taas ihan kamalalle hetken, ennen kuin villa vähän kasvaa.
Jos tämä kevät ei olisi näin lämmin, niin meillä olisi keritty vasta lähempänä toukokuun loppua. Tytöt ovat näyttäneet tuskaisen kuumissaan olevilta ja kun kerintä järjestyi nyt näin nopsaan, niin samahan tuo oli hoitaa pois alta.
Päivän saldo. Nyt ollaan opittu vähän paremmin villoja katsomaan läpi, joten on huomattavasti siistimpää kuin ekalla kerralla muinoin ja huonot heitetään heti roskiin. Nämä odottaa taas säkitystä ja koska syksyn villat ovat vielä aitassa, niin nyt voisikin taas viedä niitä Pirtin Kehräämölle. Tällä kertaa ajattelin teettää kaikista villoista lankaa ja myydä sitten sitä. Ihanaa! Huomenna tulee teurastamolta lihat ja taljat, joten Mikkelin reissua pukkaa taljojen ja villojen viennillä.

3 kommenttia:

  1. Voihan vitsi, vähän ihanaa kun on omia lampaita ja villaa ja kaikkee :) Ilmoittelepa sitten, kun on teidän villalankaa myynnissä. Sitä voi ehkä tilatakin postin kautta, toisin kuin lihaa ;)

    VastaaPoista
  2. Lampaat on ihania kaljunakin, mutta keli näyttää kamalalta! Ääk.Täällä metriset kinokset, miten kestän mutavelliä...

    VastaaPoista