30. maaliskuuta 2014

Bad Gastein matkakertomus päivä 3, Osa 3

Kotoinen aamullinen häiriköinti näköjään jatkuu, joten heräisin aamulla siihen kun Ossi soittaa äitinsä pyynnöstä. Uskon, että tämä johtui edellisillan isällisestä neuvosta viisastella äitille nukkumaanmenoajasta :D Hahahaha. No paha saa palkkansa vai miten se oli.

Tänään aamupalan jälkeen läksimme liikkeelle kohti Tauern Spata joka sijaitsee Kaprunin kylässä noin 45min ajomatkan päässä pienessä kylässä. Tällä kertaa pääsimme perille ensimmäisellä yrittämällä eikä meidän tarvinnut ajaa pieniä kinttupolkuja hevosten seurana :)

Matkamaisemaa kylpylään. Pahoittelemme monia maisemakuvia, mutta onhan nämä vähän eri kaliberia kun, että olisi matkalla Kiihtelysvaaran punttisalille tai Joensuun Vesikkoon :O

Perillä vihdoin eli Tauern Spa kutsuu. Tämä on erittäin iso kylpylä pienessä kylässä keskellä peltoa. Älyttömän iso kombleksi keskellä ei mitään, hieno kuin mikä.

Ostimme päivän liput ja kassatäti totesi, että vielä kerkeätte aamupalalle jos menette samontein. Joten n.1h siitä kun olimme poistuneet hotellin aamiaspöydästä olimme aamupalla uudestaan :) Sämpylää leikkeleen ja juuston kera, purkki jugurttia, mehua ja kahvia, kyllä taas jaksaa.

Poikkeuksellisesti Tallimies läks eka saunomaan. 1 saunaseremonian ja n.1½ tunnin jälkeen päätin lähteä salille ennenkuin virta loppuu aivan tyystin. Tunti punttia ja puntin jälkeen rupesin juoksumatolle kovin odotuksin kunnes totesin 20min jälkeen, että jalkatreeni ja juoksumatto eivät oikein natsaa samalle päivälle.

Kuvaa pienestä, mutta erittäin siististä salista josta löytyy hifiaerobislaitteet telkkareineen ja peleineen.

Maisemaa punttisalin parvekkeelta.

Maisemaa punttisalin ikkunasta. On vähän kahden vaiheilla, että onko tämä vai Kiihtelyksen punttisalin ikkunasta nähtävä maisema parempi :)

Otettiin vähän sama periaate tänään kuin eilen toisessa kylpylässä eli päätimme osallistua mahdollisimman moneen "viralliseen" saunaseremoniaan (seremonia jonka pitää kylpylän henkilökuntaan kuuluva saunamaisteri). Saunaseremonioita tuli tänään vastaan toinen toistaan erikoisempia ja tässäpä niistä läpileikkaus.

- Tervetuliaisseremonia muutamalla tuoksulla höystettynä. 

- Mentoliseremonia (vapaasti suomennettuna). Kiukaalle ei laiteta ollenkaan vettä vaan jäärouhetta ja sitten mentolia ripotellaan kuin suolaa kiukaalle. Heti kun tuoksu saavuttaa nenän niin tulee ahaa elämys, että tämä on se viime kerralta tuttu seremonia missä ei voi pitää silmiä auki kun kirveltää niin maan vietävästi :)
Silmät kiinni siis raikkaassa tuoksussa seremonia loppuun. Nenälle hyvä, silmille ei :D

- Kehoa virkistävä seremonia eli tuoksuina eucalyptustä ja vastaavia. Sitten puolessa välissä seremoniaa saamme kouraamme nestemäistä "ICE POWERIA" muistuttavaa ainetta jota sitten levitellään pitkin ruhoa. Tulee jännä vilpoisa tunne kunnes seremoniamestari rupeaa pyyhkeellään levittämään juuri heitettyä löylyä. Olo on lähinnä, että miten päin pitää olla kun on iholla keinotekoisesti luotu sikakylmä ja sitten tulikuuma :D

- Musayllätys :) eli seremoniamestari tulee saunaan kitaravahvistinta muistuttavaa laitteen kanssa josta rupeaa tuleen rauhallista akustispainotteista kitaramusiikkia ja sitten erittäin rauhallista löylyttämistä.

- Koko reissun erikoisin seremonia eli olemme piha-alueella sijaitsevassa saunassa kun löylymestari tulee sisälle löylykiulun ja croisanttien kanssa jotka ovat uunin pellillä ???? Selittää jotain saksaksi mitä emme ymmärrä ja yhtä-äkkiä patakintaitten avustuksella aukaisee saunan takaseinällä olevan uunin luukun ?!?
Siis mitä ihmettä? Olemme olleet aiemminkin kyseisessä saunassa ja nyt tajuamme, että saunan perällä olevassa "kohoumassa" on täysiverinen uuni. Maisteri lyö tuoksuja kiukaalle ja yhdessä vaiheessa avaa uunin luukun ja pyyhkeellä rupeaa levittämään uunissa olevien croisanttien tuoksua. Ei mene pitkään niin sauna tuoksuu tuoreelle croisantille. Tämä croisantin tuoksun levittämisrituaali tulee eteen vielä toisen kerran ennen saunan loppumista. Saunan jälkeen suihkuun ja sitten pääsemme nauttimaan näitä juuri uunissa olleita croisantteja :D Kyllä Itävaltalaiset osaavaatl Hyvää oli.

- Hedelmäpommi eli saunassa tuoksuina hedelmäiset ja virkistävät tuoksut.

- Höyrysaunassa levitämme itseemme savimaista/mutamaista töhnää ja sitten aikamme saunassa istuttuamme käymme huuhtelemassa pois.

Ravintolan puolelta saa tilattua hampurilaista, erilaisia pihviä ja sitten on salaattibuffetpöytä. Päädyimme salaattibuffettiin eikä ollut lainkaan huono valinta.


Salaattipöydästä löytyy vaikka mitä.

Itse saa rakentaa minkälaisen annoksen haluaa ja sitten kassalla punnituksen kautta syömään.

Tallimiehen tonnikalapainotteinen salaatti.

Lounaspöydästä otettua maisemakuvaa.

Klo 19 kävimme viimeisessä seremoniassa ja totesimme, että tähän on hyvä lopettaa.

Hotellille saavuttuamme läksimme tutustumaan kellarissa olevaan oleskelutilaan joka on asiakkaitten vapaassa käytössä.

Osa oleskeluitilasta. Lisäksi kirjahyllyllinen kirjoja sekä lautapelejä.

Oleskelutilan baarikaappi josta voit ostaa haluamasi virvokkeita.

Päätimme hyödyntää tilannetta ja ostimme pullon valkkaria. Lapulle kirjoitetaan vaan huoneen numero ja mitä on otettu, kätevää.

Tähän päätty reissumiesten kolmas päivä.

2 kommenttia:

  1. Höh, hyvän näköinen salaattipöytä tai siis sen antimet. Kävittekö syömässä uikkarit päällä? Ihan kuin yhdessä kuvassa olisi pikkupoika ollut uikkarit päällä? Häh?

    VastaaPoista
  2. Ravintola sijaitsee kylpylän yläkerrassa ja siellä yleisohje on olla kylpytakki tai pyyhe ja paita päällä. Lapset monesti ilman.

    VastaaPoista