31. toukokuuta 2015

Pouta 2x kentällä ja muita touhuja

Mistähän aloittaisi. Työn määrä sumentaa viimeisetkin järjen rippeet ja aivot lakkaavat toimimasta. Muutaman viime päivänä aikana ollaan touhuttu seuraavaa:
Suvi on avattu perjantaina Joensuun laululavalla. Siellä se meidän Ossikin loilotteli Ilkka Alangon kanssa ;D
Ollaan aitoja tehty paniikin vallassa. On sellainen työrupeama, että ovat vieläkin kesken. Kiire tulee, voin sanoa. Kanalan purku on hoidettu puoleen väliin, se saa nyt odottaa, jahka saadaan laitumet kuntoon.
Jossain ihmeen välissä Papan kanssa aloitettiin mökilläkin haravointiurakka. Se on hyvällä mallilla, enää yläpiha jäljellä. Alempi kuva ei anna laittaa kuvatekstiä, mutta Valma siis oli mukana. Valmahan on tätä nykyä sitten hihnassa koko ajan, alkoi olla hermot niin kireällä.


Pouta sai eilen liikutusta kera Annen, kiitos siitä. Tänään sitten ihan itsekin pääsin kapuamaan selkään. Pouta oli kentällä tosi tahmea, joten päätin mennä aluksi pellolle laukkaamaan. Se oli ihan hyvä idea, koska oli hevonen heti paljon vetreämpi kentällä. Otettiin estehyppelyt pari kertaa molempiin suuntiin ja sen jälkeen verkattiin vielä ravissa. Vasta lopussa Pouta oli erittäin miellyttävä ja mukava ratsastaa. Loppukäynnit otettiin sitten savottalenkillä.
Ennen Poudan ratsittelua käytiin Jennin ja Skipin kanssa maastoilemassa. Ratsuna oli siis Usva, joka sai jälkiruoaksi vihreää, kuten kuvasta näkyy. Tämä oli Usvan ensimmäinen maastolenkki ratsain ja täytyy ihan ihmetellä miten hienosti se meni! Usva halusi kävellä Skipin edellä, yritettiin mennä perässä, mutta alkoi mielenosoituksellinen päänpuistelu. Usva on suhteellisen reipas kävelemään, mutta hienosti jaksoi odotella Skipiä kun välillä pysähdyttiin. Lenkki oli latopellolle ja takaisin. Latopellolla meinattiin ratsastaa ison kyyn päälle joka paistatteli auringossa keskellä heinikkoa ihan ladon oviaukolla. Yök! Mutta Usva on kyllä ihana, ei voi muuta sanoa.
Kiitos Jennille syöttelyavusta. Syöteltiin kotvaset vihreää koko hevoslaumalle. Vielä on puolitoista kuivapaalia jäljellä, joten heti kun ovat ne popsutelleet, niin pääsevät laitumelle. Pieni aitaprojekti tosin vielä on tekemättä....
Ratsastusretkellä bongasin myös muutaman korvasienen, jotka käytiin Mummin kanssa keräämässä. Yhden kastikkeen verran niitä sieltä löytyi.
Hullu-Valman ollessa nyt kiinni myös kanat voivat ulkoilla. Se tarkoittaa siis sitä, että munia löytyy milloin mistäkin. Tänään tein viiden munan löydön olkipaalin ja seinän välistä. Heh, hauskoja. Ihme ettei Late ole käynyt niitä tökkimässä rikki.
Kesätyöläiset nauttivat hommistaan. Ja mikäs sitä on nauttiessa Kiihtelysvaaran parhaimmilla apajilla.

4 kommenttia:

 1. Näillä lampailla on sananmukaisesti maisemakonttori!

  VastaaPoista
 2. Haluan tuonne sekaan istumaan. Miut voi jättää sinne sellanen lappu kaulassa, että löytäjä saa pitää. :)
  t. vähän väsynyt minnitäti

  VastaaPoista
 3. On muuten tosi kiva nousta mäkeä ja yrittää bongata bäbättimet, maisemakonttori on kyllä hieno!

  VastaaPoista