17. toukokuuta 2015

Karitsoita

Pyhäpäivän ihanin asia oli ehdottomasti vuoden ensimmäiset karitsat! Margaretha nyt pyöräytti ne Espanjan loman aikaset rakkauden hedelmät. Matti voi olla pilven reunalla nyt ylpeä hienoista lapsukaisistaan, joita syntyi peräti neljä.

Kuvat on taas mitä on, mutta pääasia että hahmot erottaa. Syntyi kaksi uuhikaritsaa ja kaksi pässikaritsaa. Nimet tulevat syntymäjärjestyksessä: Kerttu, Kalle, Kaarina ja Kaarlo. Kaarina on musta (ainakin toistaiseksi), loput ovat ruskeita. Aika tasakokoisia ovat, muita isompi on vähän ensin syntynyt Kerttu ja pienin on Kaarlo. Kaarlo on myös porukan äänekkäin, kuten pässikaritsoilla on tapana ollakin ;D Nyt seuraillaan onnellisina pienten lammasten elämää ja odotellaan seuraavia syntyväksi parin viikon päästä.

***********

Blogihiljaisuuden takana on ollut aika lailla sairastelua. Olen vasta pari päivää ollut paremmassa kunnossa. Ongelmat alkoivat viikko sitten torstaina kovilla vatsakivuilla. Seuraavan päivän oksensin, mutta todella kovat kivut jäivät vatsaan. Viikko sitten sunnuntaina oli pakko lähteä sairaalaan heikon olon vuoksi ja olinkin tiputuksessa. Olo korjaantui, mutta olikin maanantaina jo entistä pahempi.

Maanantaina takaisin sairaalaan ja uudelleen tiptukseen, tällä kertaa oli lääkkeitä vuorossa. Jos se lääke ei olisi tehonnut vatsakipuihin, olisi ollut seuraavaksi vuorossa tähystys. Koska lääke auttoi, sain samaa kotiin ja käskyn tulla heti osastolle tutkimuksiin jos oireet uusii. Nyt on ok olo, mutta vielä viikon keskivaiheilla olo oli aika karmaiseva. Lääkekuuri kestää kuukauden, eikä sen aikana saa juoda kahvia, mitään hapokasta, alkoholia, mausteisia ruokia, jne... Toivotaan, että tällä selvitään. On ollut viikko aika koettelemus, ei voi muuta sanoa.

***********

Tänä aamuna ajattelin laittaa Laten laitumelle (jossa ei ole siis aitoja vielä) ja testata voisiko sitä pitää pihassa ylipäänsä irti. Late on ollut katoksessa nyt jo aika tovin irti yötä päivää. Noh, alku sujui ihan hyvin.
Late syödä syöpötteli heinää kiltisti laitumella.
Late keksi ottaa kuitenkin jalat alleen ja lähti määrätietoisesti kohti soramonttua. Soramontun kohdalla käänsi päätä ja otti suoran reitin oikealle metsään.
Kyllä se Late siellä on... Tallimies juoksi tallilta hakemaan kauroja, muuten ei olisi saatu pässiä sieltä houkuteltua pois. Niin oli menoillaan jonnekkin, että täytyy ihan ihailla moista päättäväisyyttä.
Juuh, pienet naurut kyllä hersysi tästäkin hommasta. Huomattiin, että Late ei ehkä, todennäköisesti, mitä suurimmilla todennäköisyydellä ole pihalla irti pidettävää sorttia.
*************
Kaikkein kilteimmin ulkoilivat kanat, jotka kävivät matoja tonkimassa pihalla. Kuvasta puuttuu yksi mamma, joka oli munimassa. Löytyi myös Tuiskun karsinasta heinäkasasta muna, joku oli jo nohevana löytänyt sieltä oivan paikan pruutata muna pihalle.


Tässä on kaiken keskellä yritetty aita-asioita saattaa eteenpäin. Tallimies pakotettiin p***kaojaan pajukon raivuuseen, koska ovat jo aivan ylisuuret ja on vaikea aitoja rakentaa kun ne tuuhentuessaan sitten ovat aitojen päällä. Tätä projektia riittää enemmältikin...
Onneksi on Oivan valinta ja sieltä saa hyviä ja halpoja aitotolppia. Purettiin entistä lammasaitaa pois ja laitetaan uusilla tolpilla ja vähän uusiin paikkoihin. Tämän kesän teema meillä onkin; "kuinka vähennämme ruohonleikkuuta" ja siitä johtuen lammasaidat näyttelevät tässä projektissa sitä oleellisinta seikkaa.

4 kommenttia:

 1. Mie jo ihmettelin, että missä sie oot ku suurin osa teidän sakkia oli koulussa. Toivottavasti vatsakivut eivät palaa.

  Keväiseltä näyttää teidän plantaasilla. =)

  R

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevättä on ja paljon töitä... Aitahommia on tälle keväälle kertynyt aika tolkuttomasti.

   Poista
 2. Oi samperi, ota vakavasti nuo vatsavaivat. Viheliäistä kärvistellä jos ja kun ei ole tietoa mistä ne johtuvat.

  Onnea pikkulambeista, ovat kyllä suloisia.

  Paljonko Oivalla maksaa tolppa? Antaako alennusta jos ottaa isomman satsin? Me tarvitaan uuteen hevosaitaan tolppia ja ainahan sitä mielellään vähän säästää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on olo jo aika ok joten taidettiin säikähdyksellä selvitä.

   Täytyy Tallimieheltä ne tolppien hinnat kysyä. Ilmottelen vaikka tekstiviestin välityksellä. Oivahan on reilu, siltä kun tinkii, niin yleensä aina pyöristää :)

   Poista