26. toukokuuta 2015

Lähipäivät Tallimiehen™ näkökulmasta

Tämä päivitys on otsikon mukaan Tallimiehen™ näkemys viime päivien touhuista lähinnä kuvien muodossa pienillä saatesanoilla.

Allekirjoittanut veresti vanhoja muistoja ja toimi hetkellisesti rekkamiehenä (kuorma-autokuskina jos tarkkoja ollaan) kun piti Ukille käydä hakemassa multakuorma.

OivanValinnassa tolppien hakureissulla miulle yritettiin myydä tolppien lisäksi tämmöinen herttainen 2v Suomenhevosvarsa, mutta onneksi se ei mahtunut scudon kyytiin.
Tolppakuorman purku autosta mönkijän kärryyn oli helppoa kuten kuvasta huomaa, sain keskittyä kuvien ottamiseen pikkumiesten hoitaessa kuorman purun :)
Tatu auttoi lammasaitaukseen tulevien paksumpien tolppien purussa kärrystä aitaukseen.

Viime viikonloppuna Torin ilmoituksen myötä saapui hakija isommalle kanalarakennukselle missä meidän kanat on majaillut kesän. Siinä olin apulaisena kun neljään henkeen tuota vajaa 5m pitkää hökötystä kärryyn nostettiin. Nyt tulevana viikonloppuna sama porukka tulee hakemaan eläinkäyttöön tarkoitetun leikkimökin pois.

Tässä kanalakuva after versiona.

Tukkikärryllä piti käydä savottalenkillä ottamassa pienimuotoinen koeajo, koska apulaiset niin vaativat.
 
H ja O mönkkäriajelulla pitkin ja poikin peltoja.
Kauan odotettu kaivuri haettu ja tässä alkaa armoton lastin purkaminen. Ensimmäisenä kyydistä piti saada pois traktorin takalevy (kuvassa etualalla) sekä 2 irrallista kauhaa

Ajosillat viritelty paikoilleen ja jännittävin vaihe eli kaivurin alasajo kyydistä alkaa. Onneksi kauhalla/puomilla voi passailla alaslaskua eikä tarvitse pelätä, että kaivuri niiaisi alamäessä laskuvaihessa.
Näön vuoksi ajettu talon reunustalle tasoitushommiin.

 
Kuva eiliseltä kun lampaat vietiin kaupan mäkeen.
Työkaverilta saatu kesäkalustus aitan edessä ja pikkumiehet viisastelemassa pöydän ääressä.

Pikkupäkättimille korvikset asennettu ja pitihän sitä heti vierustoverin korvamerkkiä maistaa, että onko se syötävää mallia.

Merkit korvissa ja eikun menoksi.

 
 Allekirjoittanut tankkireissulla ja sattui tämmöinen kaunokainen samaan aikaan tulliin.


Uudella terassilla kelpaa katsella ja kuunnella. Mieli lepää jopa minulla.

 Terveisin Tallimies™
7 kommenttia:

 1. No nyt tuli ihan hengästyminen lukiessa, ahkerana sielläkin on hosuttu ja tulosta näkyy syntyvän. Mitä työ sillä kaivurilla kaivelette?

  Tuo teidän terassi on kyllä huikea, onnittelut taas kerran!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kaivurille paljon töitä. Ensinnäkin talon ympäriltä tasoittelut, on niin möhkyrää maa ettei pysty ruohoa ajamaan, kaivellaan kantoja ja siirretään muutama pensas, siirretään hevosaidan puhelinpylväitä ja tasoitellaan vähän lisää epämääräisiä möykkyjä ja kuoppia. Huoh.

   Poista
 2. Himputti, kun onkin söpö suomenhevosvarsa.

  VastaaPoista
 3. Onko tuo tullissa olova auto Mustang?

  VastaaPoista
 4. Kyllä on, vuosimallia -69. Hieno kun mikä. Todella mureat/rouheat äänet jo tyhjäkäynnillä.
  T:Tallimies™

  VastaaPoista