25. toukokuuta 2015

Lampaat laitumelle ja muita pieniä projekteja

Tänään koitti päivä kun tytöt aloittivat kesätyöt. Ehkä maailman ihanin kesätyö. Maksetaan siitä kun syö mielellään koko ajan, saa olla ulkona, samalla tulee treeniä kun liikuu koko ajan, hyvää seuraa, upeat vaaramaisemat ja vielä ohikulkijat syöttävät salaa herkkuja. Paljon siis työsuhde-etuja.

Tytöt painoivat nenät maahan sillä hetkellä kun sorkat koskivat kesätyömaan pohjaa.
Nopeasti ottivat koko parin hehtaarin alueen haltuun. Kävin ihan äsken katsomassa tyttöjä ja olivat jo kerenneet syödä itsensä täyteen, kun raukeana makoilivat laitumen yläosassa. Iines jatkoi syömistä makuultaan. 
Ennen tyttöjen vientiä hoidettiin sorkat kuntoon ja se on aina oma hommansa. Mutta nyt kelpaa sitten syyskuulle asti tyttöjen mennä viipottaa pitkin Määtänmäkeä.

Tässä on nyt aikamoiset projektit meneillään. Aitoja tehdään vimmatusti, hitaasti vaan etenee, mutta hiljaa hyvä tulee. Eilen meille saapui vihdoin ja viimein kauan odotettu kaivinkone, joten alkaa tässä tapahtua. Tallimies jää lomalle tämän viikon jälkeen, joten on aikaa sitten tehdä hommia. 

Kaiken lomassa päätin hoitaa etukuistin lattian maalauksen pois alta ja lopputulos on aika kiva, vaikka itse sen sanonkin. Nyt vaan kesäolohuonetta sisustamaan.
Ennen.    
Jälkeen.
Kun olohuoneeseen puhkaistiin ovi, niin remontoidun seinän välistähän paljastui entinen seinä. Näin hurjat tapetit oli meidän olkkarissa ennen remonttia.
Lauantain olin villiyrttikurssilla ja oli taas mahtavaa. Kerättiin yrttejä ja sen jälkeen valmistettiin niistä ruokaa. Tässä on villiyrttisalaatti: voikukkaa, vuohenputkea, orvokkeja, siankärsämöä, poimulehteä... ainakin.
Maria kävi tänään myös Poudalla ratsastamassa. En kerennyt yhtään katsoa miten meni, mutta pääasia, että pullukka Pouta sai liikuntoa :)

2 kommenttia:

 1. Ne lambit siinä rinteessä ovat kyllä yksi sympaattisimmista kesämaiseman kaunistajista ikinä! Tulee aina niin iloinen mieli kun ne siellä pyllyilevät.

  Ja toi teidän terde, se on niin hieno! Arvaapa tekisikö mieleni samanlaista, katettua isoa tilaa mihin laittaa keinutuoli ja juuri tuommoinen riipputuoli.

  Meillä saat käydä ihan vapaasti kitk... keräämässä villiyrttejä, niitä löytyy oikein helposti kukkapenkeistä.

  Mun lapsuudenkodissa oli tuommoinen tapetti, paitsi että se ei ollut vihreä vaan kullankeltainen (yökötys).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla isolla kuistilla on huonotkin puolensa. Eri toteen miesväki rupeaa säilömään siellä herkästi kaikkea rojua... Noh, onneksi elämä noiden neljän putkiaivon kanssa on muuten melkko iisiä ;D

   Poista