16. syyskuuta 2014

Vallu läks kylille!

Vallu odotteli uuden tyttöystävän kotiinpaluuta kaikessa rauhassa ruohoa syömällä... Ei mitään hätää tuntunut olevan, vaikka kilometrien säteellä ei ainuttakaan hevosystävää.

Hyvinkin extempore tapahtuu asiat, kun ne laitetaan tapahtumaan. Vallu muutti seuraneidiksi naapurikylille. Hirnakan torpalla oli tarvetta yhdelle hevoselle ja meiltähän löytyi sopivasti juuri sopiva otus lainaksi. Valluun osui valinta Tuiskun sijasta, koska Vallu on äärettömän kiltti ja eläkeläinen, niin tekee Papparaisellekin (18v) hyvää vähän käydä tuulettumassa. Tuiskun tuntien, ei kolttosilta olisi vältytty millään muotoa. Mitään spektaakkelimaista esitystä ei uuden tyttöystävän kanssa katsojille tarjottu, näytettiin vain kuinka  lunkisti voidaan syödä samalta heinäkasalta. Uusi tyttöystävä on täti, joten Pappa ja Täti seikkailevat yhdessä alustavasti kuukauden verran, miten tarve vaatii. Hassua. Mutta elämä on. Käyn nyt sitten Vallua hoitelemassa naapurikylän puolella, mutta eiköhän tämä aika kivuttomasti suju koko homma, kun on Pappa hyvässä hoidossa.
"Muisk, kiva tavata. Olen Vallu."

"Jah, tässä me nyt olla napotetaan."

"Sniif Täti, olet ihana."


6 kommenttia:

 1. Voi höpöjähepoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Usva joutui tänään yöksi Vallun karsinaan, ettei Tuiskun tarvitse olla yksin toisella puolen tallia. Usvan mielestä väliaikainen ratkaisu on typerä ja uskon, että aikoo osoittaa mieltään väärästä karsinasta. Kerran aiemmin siellä yöpyneenä, oli irroittanut karsinan oven yön aikana kostona.

   Poista
 2. Hui, toivottavasti Usva ei ryhty nyt kolttosiin vaikka tilapäisjärjestelyjä on jouduttu tekemään. Vallupappa voi hyvin täällä lainahevosen roolissaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä on ovi pysynyt paikallaan. Sidotaan vielä riimulla varalta, ettei auo niitä, narut löytyy aamullakarsinasta vaikka miten laittas. Pitäähän se olla vähän jännitystä elämässä, jännempi aamulla mennä talliinkin ;D

   Poista
  2. Usva on siis samanlaiden kahlekuningas kuin meidän ponikin. Mitään ei voi jättää edes loimitelineeseen, se roisto keplottelee kaiken karsinaansa. Viime talvena oli vetänyt loimen sisään, nukkunut sen päällä ja aamulla lorotellut täysrakollisen loimen päälle.

   Nyt tuntuu ihan hassulta kun Vallun satula on karsinan oven vieressä ja päitset oven koukussa. Eikä se ole edes järsinyt niitä yhtään.

   Poista
  3. Vallu oli meille tullessa niin häveliäs, ettei suostunut edes pissimään ulkona ollessaan. Sen oli pakko opetella sekin taito, kun reppana joutui olemaan jo ensimmäisenä kesänä koko kesän yötä päivää laitumella.

   Poista