26. syyskuuta 2014

Blondin tapaus ja vähän muutakin

Eilen illalla lampolasta löytyi nuutunut Blondi. Lammaskulta oli kipeän oloinen ja päätin soittaa kahdeksan jälkeen päivystävälle ell:lle. Vaikka oireet eivät viitanneet ruoansulastusongelmaan, eläinlääkäri suositteli öljyn juottamista kaiken varalta. Puoli litraa sain ruiskulla työnnettyä ja osa lampaista kävivät juomassa öljyä kannusta suoraan kun silmä vältti. Yön aikana kävin kahden tunnin välein katsomassa, välillä oli virkeämmän oloinen, välillä todella nuutunut.
Odotellaan kun eläinlääkäri hakee tarvittavia lääkkeitä autosta. Blondilla oli pötsin äänet normaalit ja sydänäänet, ei ollut lämpöä eikä erityisemmin aristellut mistään. Yleisilme on vaan väsynyt ja lammas kuitenkin kipuilevan oloinen. Ainut mistä kuului rohinaa oli henkitorvi, mutta mitään ei tuntunut, eikä suunkaan kautta näkynyt. Ell epäili voisiko olla joku tulehdus.

Kaiken varalta Blondi sai suoraan suoneen magnesiumia ja kalsiumia, sekä antibioottikuurin. Laittelen seuraavat kolme päivää sitten itse. Eilen annoin homeopaattisia ja taidan sekoitella sieltä vielä omat aineensa. 

Ilmeestä näkee, että ei ole ihan lammas kunnossa. Välillä jaksaa käydä ulkona syömässä muiden kanssa, kakka on normaalia ja Blondi märehtiikin. Todella mystistä. Nyt sitten seuraillaan ja toivotaan tietysti, että alkaa olo kohentua. Blondi on ensimmäisiä meille muuttaneita lampaita, joten senkin takia speciaalitapaus!

************

"Ässä" ja Tuisku juomassa tänä aamuna. Ensin Tuiskun piti purra kaveria useaan otteeseen ennen kuin suostui jakamaan vesiastian. Sitkeä on kaveri, ei lannistu vähästä.

Eilen saatiin vihdoin ja viimein varustehuoneen seinälle raippateline. Olen haaveillut niistä jo vuosia, mutta en ole saanut aikaiseksi ostaa noita megakalliita telineitä (3,00 € / kpl) ja nyt niitä on kaksi! Tosin mulla ei ole harmainta hajuakaan kenen raippoja tuossa loppupeleissä on, omiksi tunnistan 2 tai 3 kpl... No ehkä tallilaiset tunnistavat omansa!

Usva Vallun karsinassa. Usva onnistuu aukaisemaan yleensä yön tunteina kaikki mahdolliset solmut, mutta toistaiseksi itse ovi on pysynyt paikoillaan.

Veljekset eilen illalla siivouksen lomassa. On se suursiivous rankkaa puuhaa!

Äsken vasta huomasin, että olihan se myrsky tehnyt meidänkin "puutarhassa" tuhojaan. Harmittaa, hyvin kasvamaan lähtenyt vaahtera on nyt katkaissut yhden suurimmista oksistaan.


Tämmöistä pikaiseen tänne. Blondin tilanne sotki aamun aikataulun, enkä kerennytkään ratsastamaan kuten olin aikonut. Nyt täytyy lähteä kauppaan ja ruveta leipomaan Ossille synttärikakkua. Huomenna meillä juhlitaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti