7. syyskuuta 2014

Usva ja Tuisku ajohommissa

Revin jalkaan ratsastushousut ja kävin hakemassa Poudan tarhasta. No tietenkin lompsuu joka ikunen kenkä ja päätin jättää ratsastelut väliin. Sain toisen takakengän ihan itse irti ja puolet toisesta, mutta onneksi Tallimies tuli hätiin ja kiskoi toisenkin irti. Toivotaan, että etusissa kengät kestää, kun pitää ostaa lisää uusia kenkiä ja millon lie keretään kengittelemään... Voi, voi.

Suunnitelman muutos ja seuraavaksi vuoroon tuli Usva. Usvalle ajovehkeitä vähän päälle ja eikun kentälle. Tällä kertaa apuna oli Tallimies, joka talutti Usvaa kun itse ohjasajelin ensimmäistä kertaa takaa. Usvan mielestä tämä oli raivostuttavaa puuhaa ja yritti puskea milloin minnekin. Mutta hienosti asettui välillä ilman taluttajan ohjausta menemään sinne minne ohjasajaja tahtoi. Muutama pysähdyskin onnistui hyvin. Tallilla vielä harjailtiin ja Usva sai leipää. Tästä taas jatkuu.

Koska Vallu päätti lähteä Skipin kanssa takalaitumelle, ei onnistunut Vallunkaan vuolu, koska ak ei jaksanut lähteä hakemaan ponia niin kaukaa. Portilla tollotti kukas muu kuin Tuisku ja päätettiin extempore käydä vähän sunnuntaiajelulla. Tuiskulle ajovermeet päälle ja menoksi. Tatu ajeli pyörällä perässä ja istuttiin kyydissä Tallimiehen ja Oton kanssa. Reilu 3 kilometriä ajeltiin isolle soramontulle ja takaisin. Hiekkatieosuudella Tuisku sai ensimmäistä kertaa ottaa ravia ja mennä viipotti korvat pystyssä. Valma juoksenteli koko lenkin mukana ja taisi Tuisku yrittää jossain vaiheessa vähän kisaillakin kääkän kanssa. Tallilla Tuisku sai reilusti leipää ja sokeria ja nyt pelätään, ettei vaan tule mitään tuosta juoksentelureissusta. Tallilla sain vielä kunnon pesut Tuiskulta.
Talven olkikuorma oli saapunut pihaan sillä aikaa kun olimme ajelulla. Nyt on taas talven varalle kuiviketta reilusti  ja kaikenkaikkiaan varastoon saatiin 9 pyöröpaalia todella kuivaa ja laadukasta olkea. Ohessa Valman tyylinäyte, miten kääkkä hyppää traktorin munan päälle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti