14. syyskuuta 2014

Laiskaa kenttäilyä

Tuli taas taukoa, mutta minkäs teet. Ei nuo meidän hevoset näytä olevan moksiskaan, olipa taukoa kaksi päivää tai kaksi viikkoa. Pouta oli kentällä innokas ja otettiin päivän aiheeksi siirtymiset. Pouta mennä jolkotteli mielellään ja kovin pitkiä treenejä ei menty tauon jälkeen. Tuntuu, että Pouta vaan paranee koko ajan mitä vähemmän kentällä mennään. Kentällä käynnit tämän kesän aikana ovat pääsääntöisesti olleet positiivisesti yllättäviä, joten taidetaan jatkossakin mennä kentälle vain ja kun ratsastaja on supermotivoitunut, muutoin maastoillaan reilusti kuntoa kasvattaen.
Kaverukset Usva ja Matti.

Yllättävä yhteydenotto aamulla tuo (tai oikeastaan vie) uusia tuulia hevosrintamalle. Tämä aihe vaatinee oman postauksen, joka tänne tupsahtaapi to tai pe mennessä.

Lisäys klo 21:20:
Tallimiehen ollessa sählytreeneissä pakerrettiin Oton ja Tatun kanssa jätelaudoista, jätetiilistä ja jäteruuveista kasaan kanalaan uusi munintapesä. Sinne mahtuu sisään kolme kanaa, sisällä on omat pesät, joista ei kyllä saa kuvasta mitään selvää. Kiikutettiin hökötys sisäkanalaan, jossa Helmi-kana hoitelee pikku jalkapuolitipuansa. Tipu sai nimekseen Kana-Kaakku, koska se todennäköisesti on kana ja Kaakku nimi tulkoon sen omituisesta jalasta. Kaakku on kyllä mitä reippain tipuliini ja hirmuinen menijä. Pääasia, että toinen jalka toimii ja sillä pääsee eteenpäin!
Tämä hökötys täytyy maalata ensi kesänä valkoiseksi tai sitten punaiseksi. Tai oikeastaan punainen väri voisi olla ok, ja nurkkalaudat sitten valkoisella, niin kuin oikeissakin taloissa on. 
Hienointa tässä on mielestäni ehkä nurkkalistat ja kattotiilet!

Kattotiiliä meiltä löytyi ihan omasta takaa. Viisi vuotta tällä torpalla ja voin sanoa, että aika monta kohtaa täällä "kaatopaikalla" on vielä koskematta edelellisten asukkien jäljiltä. Yksi murheenkryyni on autotallin ympäristö, johon ei olla osittain keretty koskemaan vielä mitenkään. Yhdellä seinällä on kasa näitä kattotiiliä ja keksittiin sitten niitä käyttää kattomateriaalina. Hauskinta tässä oli se, että tiilien alapinnalla on ikään kuin koukut, joiden avulla ne pysyy paikallaan, niin tietämättä tätä, meidän katto oli juuri sopivan kokoinen, joten tiilet istahtivat siihen, ihan kuin katto olisi sitä varten tehty.


4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Eilen näin jotain tosi outoa laitumella. Harmi antoi Usvan kyhnyttää itseään niskasta. Olin niin äimänä niiden touhuista, etten edes tajunnut ottaa kameraa esille. Harmi nyt on aina ollut vähän outo kissa, hoidattaa itseään lampailla, mutta että hevosilla...

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Keksin lammasterapian lisäksi lisäterapian! Lähdemme patikoimaan Kalliojärven ympäri ja otamma evääksi lammasnakkia!!!!

   Poista