27. marraskuuta 2014

Tuplasti surua, yksi laser

Päivän ehdottomasti surullisin uutinen on Kaakku - R.I.P.

Kaakku the tipunen kuoriutui "yksijalkaisena" jo tovi sitten, mutta sitkeästi on pikkuruinen kasvanut ja kulkenut muiden kanasten kanssa. Toissa päivänä liikkui huonosti ja eilen huomasin, että vääntynyt jalka on nirhaantunut ja aiheuttaa todennäköisesti kipua liikkuessa. Otin tipusen syliin ja päätin, että parempi on nyt päästää tipu vehreämmille pihoille matoja kuokkimaan. Tallimies hoiti tämän raskaan tehtävän. Aika lailla voi yksi pieni kananen liikuttaa ihmismieltä. Ilman tätä "haavaepisodia", olisi Kaakulla ollut kaikki mahdollisuus selvitä elämästä yksijalkaisena. 
Ja nyt ei ole edes kuvaa Kaakusta ja myöhäistä se on nyt. Snif.

***************

Päivän toinen suru-uutinen, joka pisti elämän jotenkin ihan vinksin vonksin. 
Kyllä, tänään päätin, että ostan uuden puhelimen. 
Kerkesin käymään itsekseni kolmessa puhelinkaupassa Joensuun sykkeessä.
Ensimmäisessä kaupassa pieni, mutta komea miesmyyjä ihmetteli kysymystäni; "Onko Teillä myynnissä tavallisia puhelimia?" Ihan kuin tuo kysymys olisi jotenkin outo. Naurahti (mielestäni huvittuneena) ja kertoili, että kyllä ne kosketusnäyttöpuhelimetkin ovat "ihan tavallisia". 
Mielestäni tavallinen puhelin EI OLE KOSKETUSNÄYTTÖPUHELIN! Myyjämies käski käydä ostoksilla Citymarketissa. Kiiton kovasti ja siirryin käytävän toisella puolella olevaan kauppaan. Siellä oli tasan yksi "tavallinen puhelin". Ei tullut kauppoja.
Kolmas kauppa; ei yhtään "tavallista puhelinta".

Tallimiehen kanssa kävimme sitten Gigantissa. 
Päätin, että sieltä en lähde kotiin ilman puhelinta, kuten en lähtenytkään.
Siellä olikin sitten vastassa mukava miesmyyjä (normaalikokoinen, eikä pieni) ja hän kysyi ystävällisesti, että millainenkas puhelin on tällä hetkellä käytössä. Näytin mieletöntä, kerrassaan nerosti suunniteltua ja toimivaa puhelintani, nimittäin omaa kaunista valkoista Nokiaani. Hetihän noheva myyjä huomasi, että siinä on pieni kosmeettinen särö. Sivuutin myyjän hyväntahtoisen naurahduksen ja jouduin useaan otteeseen kertaamaan, että kyllä, minä olen ostamassa "vanhanaikaista, tavallista puhelinta". 

Noh, valikoimaa kyllä oli. Olin jo lipsauttamassa Catepillarin luurin kohdalla, että tämän otan, kunnes myyjä kysyi, että minkähän kokoinen kortti minulla on puhelimessa. Vastasin kysyvästi, että pieni?, johan myyjä vastasi, että sorry, se pitää olla iso tähän ja kaikkiin myymälässä oleviin "tavallisiin puhelimiin". Pienen kortin vaihto isoon maksaa 10 euroa. Tästä sisäisesti suivaantuneena päätin olla ottamatta "mitään kyseisistä vanhanaikaisista vempaimista",
saati maksaa pikkuruisen kortin vaihtamisesta. 
Siirryttiin leivänpaahdinosastolle, koska kotoa poissa ollessani tänään vain
muutaman tunnin, oli Tallimies käräyttänyt entisen.
Valitsin tietenkin Tallimiehen maksaessa keskihintaa kalliimman. 
Pitäähän paahtimen sisustukseen sopia!

Pienessä mielessäni mietin paahdinepisodin aikana, että joudunko luopumaan periaatteistani ja ostamaan ihan oikeasti älypuhelimen (vaikka ne on keksinyt keskivertoa tyhmempi ihminen). Koska olin päättänyt ostaa uuden puhelimen menin vastahakoisesti "älykkäiden (rumien)" puhelimien osastolle. Ainut minkä osasin "laittaa käyntiin" oli LG merkkinen puhelin.  Missä lie mielenhäiriössä päätin ostaa sen. Onneksi tilanteessa oli eri myyjä, se ensimmäinen olisi varmaan kuollut nauruun. Tallimies näytti siltä, että sitä hävettää koko episodi. Mietin myös teenkö valituksen, kahdesta puhelinmyyjästä, sekä Tallimiehestä itsestään! En kyllä tiedä minne...

Seuraavaksi siirryttiin "suojakotelo" -osastolle. Olin niin lamaantunut päätöksestä ostaa "älykäs" puhelin, että päätin TODELLAKIN olematta ostaa sille omaa suojakoteloa, joka näyttää minikäsilaukulta. Voiko ihmiset enää typerämmältä näyttää kun puhuvat "älykkäässä" puhelimessa käsilaukku korvassa! What?!?!?!

Koska tärväsin tähän "älykkääseen" puhelimeen yli sata euroa, mikä on mielestäni järkyttävää tärväystä yhdestä puhelimesta on sille pakko joku "käsveska" olla. Tallimies sai tehtäväksi etsiä sellaisen, mihin "älykästä" puhelinta ei laiteta kiinteästi kiinni, vaan se otetaan siitä irti kun siihen "puhelimeen" puhutaan. Vielä en ole ottanut käyttöön tuota uutta rumilusta, mutta eiköhän alkuyö meni mukavasti sitä räplätessä. Huomenna ehkä, jos rohkenen, yritän soittaa sillä jollekin ja ehkä myös kokeilla tekstiviestin lähettämistä.

Autossa olin niin järkyttynyt tästä ostoksestani, että tajusin, etten edes tajunnut ostaa NOKIAn puhelinta. Ostin vääränmerkkisen. 17 vuotta jatkunut Nokia-uskollisuuteni on tällä päivämäärällä päättynyt.

Nokia 515, R.I.P
03/14- 27.11.2014.

LG (mikä lie)
Born in 27.11.2014-


*****************
Jotain iloakin elämään, tästä lisää myöhemmin.5 kommenttia:

 1. Minulla on niin pienet kätöset, että nuiden läpysköiden piteleminen ois hankalaa. Haluan kuulla, miten sinun pikku kätösillä pidellään tuommosta puhelinta! Ne on selvästi suunnitellut isokätinen MIES. (Insinööri. Möliskö.) Kun Nokia 301 saapuu pian miulle postissa, jätän Nokia C1 puhelimeni vielä varastoon- koska se toimii hyvin.

  VastaaPoista
 2. Tuo alempi kuva toi mieleen jonkun ihan muun kuin.... mikä se sitten onkaan.

  Minä ostin vielä kesäkuussa gigantista TAVALLISEN puhelimen. Se ei tosin toimi kunnolla, on käynyt jo kerran Tsekeissä (?!!) korjattavana, mutta ei kuulemma kannata korjata kun on niin halpa, tyhmä ja käyttöjärjestelmäkin aataminaikuinen.

  Käyttöjärjestelmä? Puhelimessa? Eikö siihen riitä ihan vaan näppäimet ja luuri johon posmottaa asioitaan?

  En ehkä kestä tätä nykyaikaa. Kieltäydyn kaikesta. Menen erakoksi elämäään jonnekin. Haluan lankapuhelinliittymän ja ISDN-nettiyhteyden.

  Otan osaa sekä Kaakku-kanasen puolesta että uskollisen Nokian puolesta.

  Jäin siis yksin tavallisten puhelimien käyttäjien kerhoon. Nyyh, Heidi.

  Mutta siitä huolimatta:
  http://yle.fi/uutiset/possuista_ja_mummoponista_tuli_erottamattomat_kaverit__katso_kuvat_erikoisista_elainystavista/7598727

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. et oo yksin, mie käytän tavallisia puhelimia niin kauan kuin niitä saa ja lisäksi haluaisin ajaa pakettiautolla kaikkien tablettien jo töblettien ja muiden ajanviejien yli- ja todennäköisesti päädyn erakoksi jonnekin!

   Poista
 3. Naiset, älkää huoliko! Pysyn siitä huolimatta vanhanaikaisena! Se "älykäs" puhelin pääsi toimintaan vasta tänään, koska se ei älynnyt olla sopivan kokoinen pikkukortilleni. Onneksi Soneran liikkeissä saa sen kortin vaihtaa ILMAISEKSI. Yksi hyvä syy pysyä taas Soneran asiakkaana.

  Kyllä, se puhelin on typerä. Se on vaikea käyttöinen ja näyttö on kolmen tunnin käytön jälkeen lähmäinen. Ällöttää vetää sormea siinä ees sun taas.

  Menin kaupungissa lähes paniikkiin, koska en tiennyt miten siihen saa virrat päälle, ei ollut Tallimies mukana. Toisekseen kun sain sen toimimaan, lähetettiin siihen viesti. Nippanappa selvisin viestin lähetyksestä. Suurimman ongelma aiheutti älykkääseen puhelimeen vastaaminen. Piti selittää soittajalle, että en heti äkännyt miten siihen vastataan. Onneksi soittajakin omistaa täysin tavallisen puhelimen.

  Ps. Ossi kysyi, että; Äiti, laitetaanko tähän puhelimeen Wifi päälle? Olin että WHAT??? Mikkee se on???? En tiedä vieläkään.

  VastaaPoista
 4. Voihan Kaakku. =(

  Tekniikka-asioihin en kommentoi mitään. Itse otin pakotettuna käyttöön uuden -kosketusnäyttö- puhelimen, ja olipas mahtavaa, kun aluksi en edes osannut vastata puheluihin sillä...

  VastaaPoista