18. tammikuuta 2015

Tytöt töissä, Vallu lomalle

Vallu lähtötunnelmissä. On puunattu ja suittu, hieman apea katse.
Eilen iltapäivällä Vallu lähti lemmenlomalle "Tädin" luokse. Oli kuin kotonaan ja aamusella olivat olleet jo kuin vanha aviopari konsanaan. Äsken kun kävimme viemässä Hanneleen kanssa kivennäistä oli Vallu sitä mieltä, että tullako vaiko eikö tulla portille. Sitten tuli ja vähän nuoleskeli kättä, mutta lähti seuralaisensa kanssa tarhaan. Pientä mielenosoitusta oli selvästi havaittavissa.

Siinä ne rakastavaiset sitten ovat. Vallun loman kesto on vielä kysymysmerkki, mutta eiköhän sekin aikanaan selviä.
Pienten hevosten parivaljakko ("varsast") ottivat tänä aamuna vähän vauhtia. Syyksi riitti lasten mäenlasku, kun kuului stigan ja potkurin jalasten suhina. Lietsosivat itsensä ihan kunnolla, mutta on varmasti päivän liikunta-annos hoidettu.

Hannele ystävällisesti ratsasti Poudan kentällä ja ihan ok oli tuntunut. Jospa se rinsessa siitä nyt pikkuhiljaa palaa takaisin entiselleen, toivottavasti myös entisiin hoikempiin mittoihin. Samalla ohjasajoin Usvan kentällä. Nyt oli sentäs todistaja paikalla ja päästiin kentälle ensimmäistä kertaa niin, että siellä oli seuraa. Sillä ei näytä Usvan näkövinkkelistä olevan merkitystä, hyvin toimii yksin ja näköjään myös seuralaisen kera. Nyt mentiin sitten vähän pidempään kuin viimeksi ja muutama mutka tuli matkassa, mutta muuten jo suhteellisen suoraan osataan kävellä. Pysähdykset onnistuivat mielestäni hyvin ja voltti jo puoliksi. Siitä se lähtee.

Usva ei osaa vieläkään syödä leipää kuolaimet suussa vaan sylkee kaiken suustaan. Tallilla annoin sitten porkkanan ja harjailtiinkin vähän. Tarhassa Usva yritti omaa pesutekniikkaansa ja tökki turvalla päästä ja niskasta. Hieman on reteät otteet, joten saapi olla tarkkana sen kanssa. On se ihana tehdä töitä hevosen kanssa joka tulee juoksujalkaa portille ja jää vielä palauttaessakin kyhnäämään kainaloon.
Eilen ajattelin laittaa Usvan koppiin, kun ollaan kesällä kerta kokeiltu ja pitäisi tässä kohtapuoliin sinne klinikalle lähteä. Ei näytä olevan ongelmaa, sinne kävellä lompsotteli sisään. Klinikalle lähtee mukaan Tuisku, joten Usva lastataan oikealle. Usva luottaa näköjään aika sokeasti ihmiseen, kun suostuu mihin tahansa toimenpiteisiin ja paikkoihin. Kopista ulostulo oli maanittelun takana, Usvan mielestä siellä oli ihan jees olla kyydissä ja piti kirjaimellisesti työntää se sieltä ulos. Jes!
Tallimies löysi netistä aika hauskat asusteet kanoille. Mietin vaan, että ei kyllä meidän kanaset antaisi pukea vaatteita päällensä. Mutta onhan se kanoilla huomattavasti turvallisempi liikenteessä, kun on näkyvyyttä!3 kommenttia:

  1. Hevosten väri vaihtui mutta onneksi pikkutallissamme on silti viisas ruuna tasapainottamassa tyttömäistä hätäilyä :D
    Kiitos luottamuksesta, taas kerran Vallun suhteen, pidetään kuin omaamme <3

    VastaaPoista
  2. Kana viehkeässä pinkissä huomioliivissä kanalan punaisten lamppujen romanttisessa hehkussa... luulisi innostavan kukkoa!

    VastaaPoista