1. tammikuuta 2015

Tuisku pellolla, Vallu parturissa

Tuiskun kanssa käveltiin melkein umpeen menneitä polkuja pellolla. Tuisku oli aivan innoissaan ratsastelusta ja sai lietsottua itsensä pikakävelyyn. Yhden suoran annoin ravata, mutta oli sen verran vauhtia, että päätin tämän lenkin sisältävän valtaosin vain (pika)kävelyä. Yhden pätkän annoin laukata, kun sitä niin kovasti tahtoi, se sujui rauhallisesti ihme kyllä. Muutoinkin Tuisku käyttäytyi varsamaisesti, liekö syynä aamun villiintymiset.

Koska lunta pellolla oli aika paljon, oli Tuiskulle 20 minuuttia pellolla tuossa mielentilassa enemmän kuin tarpeeksi. Tallilla Tuisku oli ihan hikinen. Tehtiin huolelliset leipävenyttelyt, harjaukset ja loimitukset. Sillä välin kun olin loimea hakemassa niin Tuisku on kerennyt tehdä kolttosia. Tämän takia pidän sen yleensä kiinni kahden puolen, nyt oli vain kiinni toiselta puolelta.
Pikkuponi antoi aikamoiset käsipesut ja oli niin kaveria, että. Hyvä näin. Kiitollisena tähän vuoteen Tuiskun kanssa.

Vallu sai tehoharjausta ja harjan, sekä hännän leikkausta. Aika karmea tuli harjasta kun leikkasin taas, mutta siitä se parissa päivässä tasoittuu. Vallu oli hellyyttä vailla ja vietettiin semmoista laatuaikaa, että ihan itku tuli. On se Vallu vaan niin ihana! Harkitsin jo, että oltas käyty vähän ratsastamassa, mutta koska rupesi hämärtymään ajattelin, että parempi puolisokean on mennä valoisan aikaan.

Eilen soitin eläinlääkärille. Oma eläinlääkäri on lomalla ja tuuraajalla ei ollut raspaustarvikkeita. Niinpä jäämme odottamaan eläinlääkärin lomalta paluuta ensi maanantaina ja kutsutaan pikimmiten paikalle. Hammashuoltojen lisäksi otetaan laajat verenkuvat erityisesti Poudalta ja myös Tuiskulta, kun nyt Tuisku saa liikuntaa, niin haluan varmistaa, että sillä on kaikki kunnossa terveyden osalta. Näillä mennään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti