8. tammikuuta 2015

Laboratoriovastaukset

Tässäpä nämä tulee, otetaan ensin Pouta.
Omat ajatukset: Mikä tätä hevosta riivaa??????? Kaikki tulokset ovat viitearvojen sisässä, pienet alitukset ovat vielä ok, ylitykset ei niinkään. Nyt on sitten poissuljettu suun ongelmat ja mahdolliset tulehdukselliset tilat. Ei kai tässä nyt muuta, kun hevonen töihin ja seurailla tilannetta. Lanta-analyysi on vielä tekemättä, se pitää selvittää seuraavaksi milloin ne voi lähettää. Tai sitten isken sille vaan matokuurin, mutta en haluaisi tehdä sitäkään tutkimatta, onko siihen tarvetta. Poutaa ei ole rokotettukaan nyt pariin vuoteen, koska alan jo epäillä niitäkin. Olen nähnyt niin paljon rokotevaurioita eläimillä, että jätän nyt rokottamatta kun ei tällä hetkellä edes käydä valmennuksissa saatika kisata. Jos loisongelmaa ei löydy ja tilanne ei rupea korjaantumaan käännyn homeopaatin puoleen. Nyt loppuu jo omakin tietämys.

Sitten Tuisku:

Omat ajatukset: Tuiskullakin arvot aika jees. Ainut mikä pistää silmään on kohonnut lihasarvo CK. Vielä ei hälyttävästi ja voi johtua siitäkin, että on ruvettu liikuttamaan ja välillä vähän liikaa rehkinyt, jolloin lihakset reagoivat siihen. Voi laskea tai nousta hyvin nopeastikin nämä arvot. Täytyy seurata Tuiskun oloa ja sekoitella nyt ehdottomasti Arnicaa. Mutta pitää kuitenkin olla tarkkana tämän kanssa, koska Tuiskulla ollut näitä lihasrevähtymiä aikaisemmin. Joillakin roduilla esim. työhevosroduilla voi osittain olla ominaistakin olla koholla CK arvot, mutta en usko että tässä siitä on kyse. Seurailuun. Onneksi otettiin kokeet Tuiskustakin.

Muutoin näkisin, että molemmille arvot kohdillaan. Natrium ja rauta-arvot sekä hematokriittiarvo näyttäisivät olevan kohdillaan. Eli uskoisin, että myös laadukkaalla Blockemel -kivennäisellä, oikeanlaisella suolalla ja jatkuvalla veden saannilla (myös ulkojuotto) on suuri merkitys hevosen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Eli tästä voidaan päätellä myös, että ruokinnan osalta asiat kunnossa, jes!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti