23. tammikuuta 2015

Late-lammas

Hän on täällä! Jo monta viikkoa odotettu. Pässi rahdattiin naapurin lammastilalta ihan äsken meille, nyt on talossa sitten kaksi pässiä; Matti (ruskea suomenlammas) ja Lauri "Late" (kainuunharmas). Täytyy ottaa parempia kuvia paremmalla kuvausvälineellä, pian.
Late pyysi jo rapsutuksia ja lunkisti rupesi heinän rouskuttamiseen. Vaikuttaa suhteellisen säyseältä kaverilta.
Täällä on koko viikon ollut yli -20 astetta pakkasta ja eilen aamulla oli -28 astetta. On siis jäänyt hevostelut syystä tekemättä. Hevoset on otettu parina iltana viiden maita sisälle, mutta muuten ovat ilman kolttuja ulkoilleet. Vallu on harrastanut kovasti lemmenlomalla suuteloita, joista tulikin yhtenä iltana Torpan emännältä kuvia. Täytyy nyt viikonloppuna käydä papparaista morjestamassa.

Huomenna pienet tallipojat ripotellaan yökyliin ja pidetään vähän "lapsilomaa". Käydään stand up keikalla ja rauhassa kuntosalilla. Ja toivottavasti myös Pouta saa liikuntaa....

3 kommenttia:

 1. Missä Late asuu? Ulkoileeko se Matin kanssa? Latehan on jo aika iäkäs herra, eikö?

  Voi lampaat! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nythän Latelle laitettiin pari tyttöä samantein ja ovat reilun viikon valitettavasti Matin karsinassa. Pääsevät Vallun karsinaan, jahka Matti hoitanut "homman kotiin". Tarkoitus olisi jos Late oppisi ulkoilemaan Matin kanssa. Ensi talveksi tehdään niille oma "Pässilä" eli oma ulkoilukatos tms. missä voisivat olla ympärivuorokauden.

   Naapurin lammastilalliset muistelivat, että Late olisi 6 vuotias, mutta kunhan saadaan paperiasiat kuntoon, niin selviää tarkka ikä. Late on ollut tosi säyseä, kovasti on hellyyden kipeä ja tykkää katsella tallin touhuja etujalat oven kynnyksellä. Tykkää siis kovasti rapsuttelusta erityisesti korvan takaa :)

   Poista
  2. Ps. Saara; Oliko esitys hyvä VV-seminaarissa? Istuit muutaman rivin meitä alempana ja katselimme kaunista niskaasi ;D;D En kerennyt nykäistä hihasta, kun tungosta pukkasi.

   Poista