23. helmikuuta 2015

Vallulle lihashuoltoa

Ajelin aamulla naapurikylälle ja nappasin Vallun tarhasta. Vallu sai perusteellisen hieronnan, nivelten mobilisaation ja kraniosakraalikäsittelyn. Vallu on ehkä maailman ihanin hoidettava, seisoo kiltisti paikallaan, suostuu lähes kaikkiin hoitotoimenpiteisiin vastaväitteitä ja antaa vielä positiivista palautetta hierojalle. Vallu onkin toiminut opiskelijoiden kanssa esimerkkihevosena aiemmin, kun on niin kiltti.

Vallu oli paremmassa kunnossa kuin aavistelin. Nyt huomaa, että lihakset ovat jo kadonneet, mikä on luonnollista kun eläkkeellä on, eikä aktiivisesti liikuteta. Hieman ristiselkä lämpeni hierottaessa, mutta lämpö katosi aika nopeasti. Takajalkjojen nivelet olivat vasemman takajalan kavioniveltä lukuunottamatta ok. Kavionivel oli niin löysä, että tuntui kuin lähtisi irti. Myös takanen oli sisäsyrjältä lämmin, sitä pitää seurata. Voisiko olla joku minivenähdys kyseessä? Mitään turvotusta ei ollut. Etuosan nivelet täysin ok, ei mitään ongelmaa. Jotain hermopinnettä takapäässä oli kun takasten nosto piti tehdä asteittain. Lopuksi antoi lähes ongelmitta takaset venyttää, joten toivotaan, että jotain kireyksiä laukesi sieltä.

Rangan käsittelyyn lähti oikein hyvin mukaan. Rankaa käsitellään hevosen oman rytmin mukaisesti ja olin jo unohtanut, että Vallu on tosi "nopearytminen". Esimerkiksi Pouta on taas rytmiltään huomattavasti hitaampi. Vallun ranka lähti erinomaisesti mukaan. Tehtiin vähän venyttelyitä ja vielä päälle porkkanavenytykset. 

Laitoin Vallulle päälle fleeceloimen, kun päivä oli niin lämmin. Heti tarhaan päästyään, näytti hieronta vastanneen tarkoitustaan. Yleensä hevonen on hieronnasta raukea ja väsynyt, harvemmin käytös on riehaantunutta. Vallun mielestä kannatti ottaa reilun viiden minuutin mittainen revittely hieronnan päätteeksi. Niin sitä parin viikon päästä 19v täyttävä pappa näytti, miten sitä mennään eikä meinata!
Juoksentelun jälkeen Vallu oli ihan muina miehinä.
"En ole juossut, en varmasti. Enkä ainakaan piehtaroinut. Kaikki on ihan fine."

Viime yönä hoidossa oleva kisuliino Bella oli tehnyt pahojaan. Mummi kyllä varoitti jättämästä "niitä" esille, Bellalla on joku fiksaatio johtoihin. Tallimies oli unohtanut laturin johdon yöksi pöydälle. Tässä lopputulos.

2 kommenttia:

 1. Toi loimi oli kyllä vähän enemmän mytyssä, on ilmeisesti riehuttu ihan tunteella sun lähtösi jälkeen. Seurataan vuohista, laitan raporttia jos kuumottaa vielä illalla ja/tai aamulla.

  Oijoi, kissat todella purevat johtoja, meilläkin on monta metriä erilaisia piuhoja ja johtoja mäsäksisyötyinä. Ihanan kallista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistäsi, jospa se hoito nostatti lämmön siihen jalkaan, jos kerta on nyt ihan normaali.

   Vallu osaa olla aika huumorintajuinen, jos vaan haluaa.

   Poista