9. helmikuuta 2015

Paloharjoitus

Nyt harmittaa kovasti, kun ei ollut kamera matkassa. Meidän kylän palolaitoksen palonuoret saapuivat harjoittelemaan hevosen "pelastusta". Tässä tapauksessa se tarkoitti hevoselle päitsien ja riimunnarun laittoa, sekä taluttamista. Kävimme nopeasti läpi miten homma hoituu ja jokainen sai Skipin kanssa kokeilla päitsien laittoa ja taluttamista pesupaikalle ja takaisin karsinaan. Eniten taisi jännittää oikea palomies, nuoret olivat oikein reippaita. Kävimme läpi myös sitä, mitä kannattaa tehdä ja miten toimia hevosen kanssa esim. tulipalon syttyessä. Näytin muutaman vaihtoehdon, eli kiireessä ei päitsien laittoa ruveta tekemään, vaan naru hevoselle kaulaan tai niskan ja turvan ympäri.

Keskustelimme nuorten kanssa tallin paloturvallisuudesta, sekä kävimme vaaranpaikkoja, joita meidänkin tallilla on. Esimerkiksi liukuovet olisivat huomattavasti turvallisemmat kuin aukeavat, rikkinäinen karsinan ovi on narulla kiinni, joka on kuulema kaikkein hankalin aukoa pelastustehtävissä. Myös hevosen käyttäymisestä yritin kertoilla ja mitä tulee ottaa huomioon hevosta taluttaessa.

Pyysivät saada tulla meille uudelleen ja lämpimästi tervetulleeksi toivottiin heidät uudelleen ja isommatkin palomiehet toivottiin myös harjoittelemaan hevosten kanssa toimimista. Myös meidän ladon polttaminen oli aiheena, joka ajoittunee vuoden päästä keväälle, jonne nuoret haluavat kovasti osallistua.

Jennille kiitos Skipin lainasta, taitaa olla tähän käyttötarkoitukseen se rauhallisin versio :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti