26. helmikuuta 2015

Pouta kentällä

Huh, kenttä on tosi inhottavassa kunnossa. Tiedusteltiin naapurin isompaa traktoria paikalle, mutta isäntä sanoi, että ei mene sohjo hänenkään lingosta läpi. Eli odotellaan että pakastuu tai sulaa koko sohjo poijes. Kuitenkin noin puolituntinen siinä tarvottiin, Pouta oli jotenkin höpsöllä tuulella. Mentiin laukkaa miten sattuu ja sen jälkeen tehtiin käynnissä varmaan kuusikiemurauraa, se on yllättävän vaikeaa kun oikein keskittyy. 

Keskittymistä kentän laidalla haittasi pienten ryhmä (eli wannabe suokki ja Usva). Ne ääliöt jatkoivat sitä kahlausurakkaa. Eka mainittu jopa yritti laukata umpihangessa mahaansa myötä. Onneksi aito suomenhevonen tyytyi vain kävelyyn. 

Poudan kanssa tehtiin jo kentällä leipävenytykset ja itse ihan kävelin tallille. Laiskuuttani yleensä ratsastan sinne...
Pesupaikalla jätin Poudan irti kun vein varusteita paikoilleen. Siinä se samassa kohti jökötti tultuani takaisin. Tein uuden testin ja menin vaihtamaan kengät ja hakemaan pipoa. Edelleen seisoi paikallaan. Niinpä tehtiin loppuharjaukset irti ja syötiin vielä leipää. Tai ei syöty, hän söi, jos ollaan tarkkoja. En laittanut loimea, ajattelin olla ihan tollo ja laittaa kevyesti hionneen hevosen ulos. Sinne hävisi, en nähnyt että olisi piehtaroinut. Ja sitä paitsi ei lapsena Oivan tallilla edes ollut loimia ja likomärät hevoset laitettiin ulos vaikka kuin kovaan pakkaseen. Ei ne ikinä olleet siitä moksiskaan. Tai sitten aika kultaa muistoja.

Siitä tulikin mieleeni, että kävin tänään kampaajalla. Päästäni löytyi kaksi harmaata hiusta. Olen järkyttynyt. Onneksi ne on nyt värjätty piiloon.

Ps. Mummin Bella-kissa on mainio. Tänään mummin luvalla tottakai, päästin kisun pihalle. Bella on siis sisäkissa. Sinne se tahtoo useasti ja nytkin on ulkoilemassa. Tosin Bella ei tarkene kuistia pidemmälle mennä, mutta siitä se rohkaistuu ja varmasti reviiri laajenee. Bella voi sitten jatkossa tulla meille aina ulkoilemaan.

Bella on sisätiloissa pitänyt Valman liikeessä. Valma-paralla ei ole mitään saumaa tuolle takkukasalle. Tänään näin myös hellyttävän kohtauksen, kun Bella pesi Harmilta pään. Harmi on silminnähden kiusaantunut odottamattomasta hoitotoimenpiteestä. Vissiin Bellan tulo on saanut ukkokissat järkytyksen valtaan, kun ovat unohtaneet enemmälti tappelut. Mutta Sukka etsii edelleen kotia.
Suuri maailma odottaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti