11. joulukuuta 2014

Tuisku maastossa

Tänään oli tarkoitus mennä Poudan kanssa katsastamaan metsäkoneen tekemät tuhot, mutta Pouta ei osoittanut minkäänlaisia yhteistyön merkkejä tarhassa. Sitä vastoin Tuisku oli lähdössä innokkaana, joten otin sitten ratsuksi Tuiskun. Nopsaan varustauduttiin ja lähdettiin matkaan. Tuisku oli luottoratsu metsäkoneen runtelemalla aukiolla. Siellä on paljon erilaisia harjuja ja aika jyrkkiäkin kumpareita. Jos siitä tuhosta jotain hyvää on keksittävä, niin olkoon se sitten meidän uudet treenitkumpareet. Sinne voisi ajatella myös rekiajelua.

Tullessa kurvattiin vielä savottalenkille ja koska ravattiin jo metsätiellä ja Tuisku antoi ymmärtää, että pieni laukkapätkäkin olisi ihan ookoo, niin ajattelin sen hetken mielijohteesta sitten antaa taas vähän laukata. Poudan selässä viimeiset pari vuotta köröteltyä oli jo päässyt taas unohtumaan Tuiskun raketin omainen lähtö laukkaan ja Tuisku liitävät askeleet. Kiljuin täyttä kurkkua (innostuksesta!) kun karautettiin matkaan! Hieman jopa hirvitti, koska Pouta ei samanlaisiin nopeuksiin pysty mitä isoveli. Seuraavaksi seurasi itkunsekainen hysteerinen naurukohtaus ja vedet virtasi silmistä. En ole uskaltanut uneksiakaan, että olisin kuuna päivänä voinut kokea Tuiskun kanssa pellolla laukkaamista. Jos sitä ei ole tämän hevosen kanssa koskaan tehnyt, ei voi tietää mistä jää paitsi. Kyllä Tuisku on erihevonen!

Niinkuin joskus siis meillä paremmissakin piireissä voi sattua, oli heinä päässyt loppumaan tarhasta, taas. Sillä välin kun kärräsin sisältä heinää ulos Matti sai kulkea irti tallissa. Ja olihan tuo kulkenutkin. Mokoma ukon köriläs.
Ulkona porukka alkoi syödä heinää kasoiltaan sulassa sovussa. Mitä nyt Usva puri Mattia, mutta se taitaa olla ihan arkipäivää tällä kaksikolla. Näin yhtenä päivänä kun Matti ajoi "Ässää" takaa ja yritti puskea kaveria. Matti on ruvennut pistämään hevosia ojennukseen ja osallistuu aktiivisesti hevosten kanssa leikkimiseen. 
Ja tässä vielä karua arkitodellisuutta tallin pidosta. No mutta, enää kaksi päivää lähtöön. Adios!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti