19. joulukuuta 2014

Syitä lomittaa... siis lomailla!

Ajattelin tässä aikani kuluksi (?!?!) kertoa muutamia syitä, miksi lomailu... lomitus... lomailu... kummin tahansa... on mukavaa.

Ensiksi on syytä hankkia ystäviä/kavereita/tuttavia joilla on a) tarpeeksi iso talo b) riittävästi eläimiä ja jotka c) poistuvat joskus kotoaan.

Kohta a) on tarpeellinen silloin, kun itse on investoinut pienen kaupungin lähiössä sijaitsevaan (lähes) ikkunattomaan koppiin, johon on survoutunut asumaan vasikan kokoisen koiransa kanssa. Kohta a) on silloin tervetullutta vaihtelua - myös liikunnan määrä lisääntyy, kun matka olohuoneen sohvalta keittiön pöydän kautta vessaan ja sieltä ulos on 30 metriä sen sijaan että joutuisi keittiön pöydän kulmalle päästyään peruuttamaan, että voisi kääntyä, jotta pääsisi naamakkain ulko-ovensa kanssa.

Kohtaan a) sisältyy myös kiitettävästi koneellistettu keittiö (lue: astianpesukone), jolloin joululeipomisen voi ulkoistaa lomitus...lomailukohteeseen. On huomattavan mukavaa leipoa kolme setsuuritaikinaa ja  yli sata kappaletta suklaakeksejä ja KONE TISKAA! Huraa!

Koneistamisesta puheen ollen... jos talon emäntä sanoo, että "toi pullo ei kestä astianpesukonetta," asia kannattaa painaa mieleen ja muistaa ENNEN kuin ottaa pyörineestä koneesta ulos eriskummalliseksi muotoutuneen muoviesineen... mutta jengat sopii vielä korkkiin, hip hei!

Kohta b) on myös aktiivilomituksen... lomailun kannalta hyödykästä. Saa liikuntaa. Saa suudelmia hellämieliseltä pässiltä. Saa myös sorkkaa pässiltä, jonka päänsisäiset maailmat joskus liikkuvat ehkä eri suuntiin kuin omani...? Saa kissan syliin illalla. Saa merinovillakalsariin reiän kun kissa päättää ottaa ritolat koiran (ei oma) saapuessa paikalle. Saa ajaa reellä ihanalla suomenhevosruunalla. Saa ratsastaa pyöreällä poniinilla ja ihanalla suomenhevostammalla. Varsahevonen ja ruuna S halusivat myös osallistua edelliseen harjoitteeseen, ja juoksivat kentän aidan toisella puolella eessuntaassun, mikä katrilli.

Saa tuoreen kananmunan aamupöytään. Saa treenata lannanluontia! Sitä muuten jos ei tee usein niin jo vain saapi selkälihaksiinsa tuntemuksia.

Kohta c) on edellytys kaikelle tälle muulle mukavalle.

Lisäpoonuksena mainittakoon, että oma koti pysyy tosi puhtaana, kun sotk... viettää aikaa kohteessa a).

Myös kissakammoinen koira Saimi jakoi tänään vuoteensa herra Hurjan kanssa. Saimin ilme kertoi kaiken. Heh heh heh heh.

Saara-paara.

PS. Valma joutui reissuun, Saimin hermo ei kestänyt Valmaa. Valma-parka.

3 kommenttia:

 1. Valma viettää nyt kaupunkilaiselämää siskonsa luona. Edellisessä sijoituskohteessa ei urokset antaneet hetken rauhaa. ;) Nyt täällä kaupungissa vietetään rauhallista elämää ihan vaan tyttöjen kesken. :)

  VastaaPoista
 2. Säälin Teitä kaikkia tasapuolisesti yhdessä ja erikseen. Saara parka ei varmaan IKINÄ enää suostu meille maksulliselle lomalle, ja Iida hankkiutunee myös toisaalle meidän lomaillessa ettei tarvitse Valmaa ottaa 😀 Kello tikittää täällä Espanjan saarella pari tuntia jäljessä ja ilta on aluillaan ja ainut joka siirtyy tässä vaiheessa untenmaille n Otto.

  Loma on ollut hermoja kiristävä, mutta se kai kuulunee lasten kanssa lomailuun. Tänään on aurinko porottanut taivaantäydeltä ja ollaan otettu aurinkoa ja lapset ovat uineet. Tatu vieraili myös lääkärissä, kyseessä korvatulehdus. Espanjalainen lääkärikulttuuri onkin toista mihin totuttu. Tämmöistä täältä, lisää luvassa jahka kotiin selvitään...

  VastaaPoista
 3. Kuten sanottua, Valma on tervetullut meille muulloinkin. Ja täähän siis kuuluu meidän jouluperinteeseen. ;)

  ps. Valmuska löyti nukkumapaikan mun jaloista. :D

  VastaaPoista