18. toukokuuta 2014

Pouta ratsastuksessa


Poudan kanssa päästiin tänään kentälle, vihdoin ja viimein. Kuten jo aiemmin olen huomannut, niin Pouta on aina taukojen jälkeen todella miellyttävä ratsastaa kuuliaisuuden osalta. Hieman kankea, mutta teki kaiken kerralta pyytämällä, eikä ravistellut päätä ei mitään muutakaan. Ravailtiin kiemuroita ja otettiin laukkaa verkkana ihan kunnolla. Parhaiten Pouta vertyy laukatessa, jonka jälkeen on hyvä siirtyä ravitehtäviin. Vaihdoin yhtenä päivänä "uudet" (käytetyt) venymättömät jalustinhihnat ja oli huomattavasti parempi tuntu ratsastaa. Entiset olivat vissiin vähän virahtaneet eri mittoihin. Oma asento tuntui tosi hyvälle ja hevonenkin oli suora. Tosiaan sain tässä joku aika sitten jonkin oudon energiapuuskan ja pesin Poudan satulan ja suitset, sekä omat ratsastussaappaat. Tätä ei nimittäin tapahdu kovin usein.

Jenni reippaili samaan aikaan kentällä Skipin kanssa ja molempiin seurasta oli reippaannuttava vaikutus. Ympyrällä väistätettiin takapäätä, siirrettiin etusia keskelle päin ja tehtiin vastataivutuksia, niin käynnissä kuin ravissa. Lopuksi vielä otettiin parit kerrat molempiin suuntiin jumppaesteet ja muutamat ravipätkät. Loppukäynnit käytiin seuralaisten kera latopellolle ja takaisin. 
Ratsastelun ja venyttelyiden jälkeen siirryttiin takapihalle vihreän syöntiin. Lapset hoiti Poudan syöttelyn ja itse otin Tuiskun. Ahtoivat kuin viimeistä päivää evästä suuhunsa. Tuisku sai samalla hieman harjausta. Tarhassa on taas iso mutalätäkkö ja liekö taas ajan kysymys, milloin Tuisku ruhonsa siihen kellistää. 

Välillä käytiin sisällä syömässä ja lasten kanssa syöteltiin vielä Vallu ja Usvakin tälle päivälle. Täytyy tässä yrittää syötellä niitä vihreällä ahkeraan, niin on helpompi sitten aloitella laidunkautta. Siellä oottaapi pieni työnsarka, laidunaitojen korjausta on jonkin verran tiedossa. Tallimies jäi nyt kahdeksi viikoksi lomalle ja alkaa armoton kakan ajaminen, sekä lammastarhojen siivous. Mutta menneehän se loma niinkin.

*********
Meillä on viimepäivinä ollut pitkin pihaa siili tai siilejä. Valman piti olla rottakoira, mutta se taitaakin olla siilikoira. Käy räksyttämässä niille ja vahtaa niiden touhuja. Ihania piikkipalloja!
Tatu autteli yhtenä päivänä tallissa olkien ajossa. Mitäpä sitä turhaan kottikärreillä ajelemaan, kun traktorikin on keksitty :) Ja Tatuhan selvisi siis eilisestä säikähdyksellä, jonkin sortin aivotärähdys "vain".
Otto, Sukka ja Harmi eräänä iltana. Oton sängyssä nukkuu harvase yö kissa, vaikka yleensä se on Hurja. Tällä kertaa veljekset olivat löytäneet sopivat paikat sieltä.

6 kommenttia:

 1. Mie arvasin, että sie huomaat sen!

  VastaaPoista
 2. Voi että, mä oon haaveillut venymättömistä jalustinhihnoista, mutta en oo raaskinut ostaa. Ne olis kyllä ihan ehdottomat, ihan jo senkin kannalta, ettei tulis hevoselle vääriä signaaleja sen puolesta, että ratsastajan istunta heittää, kun on eri pituiset jalustimet. Eikä sitä välttämättä ite huomaa, kun on tottunut...

  Mutta ehkä joskus. Taannoin just kaverin kanssa aiheesta keskustelin ja se totes, että hänen kaikki jalustinhihnat on venymättömiä. Mulla on siihen vielä matkaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin käytettynä 15 eurolla ja on kuin uudet. Entisetkin oli venymättömät, mutta ihmeen nopeesti kyllä venyvät... Haaveilen laadukkaista ratsastuskamoista, mutta just nyt ei vaan irtoa niihin rahaa. Satula sentäs on laadukas, mutta vaikkapa huippuhienot suitset olis aika mieltä ylentävä hankinta :)

   Poista
 3. Mä en tiedä, aiotteko ottaa joskus/koskaan uutta colliee ja jos aiotte niin milloin. Mutta pakko silti mainita, että Masan kasvattajalla olis just nyt urospentuja vapaana :) http://eurofixkennel.com/Pentuja.php

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin katsomassa kuvia, meinasi iskeä colliekuume, mutta nyt on pidettävä itsensä kurissa :) Joskus varmasti meillä collie vielä on, mutta ei varmaan ihan lähitulevaisuudessa. Tai mistä sitä tietää...

   Poista