22. toukokuuta 2014

Eläinlääkäri kylässä

Hepat yöpyivät tallissa viime yön, koska eläinlääkäri saapui paikalle jo heti kahdeksan jälkeen. Ensin oli vuorossa Tuisku, joka avaa aina suunsa hammashuoltoa varten valmiiksi. Ensimmäistä kertaa Tuisku puri suunavaaja vasten ja meni ainakin minuutti, ennen kuin antoi naksauttaa kitansa auki. Itse raspaus meni hienosti. Seuraavaksi vuoroon otettiin päivän syntymäpäiväsankari Usva. Neiti 2vee tuikattiin samoin tein rauhoitukseen, koska operaatiossa raspauksen lisäksi sudenhampaiden poisto. Kerran lisättiin rauhoitusainetta ja ien puudutettiin poistoa varten. Usvan kanssa meni hienosti ja hampaatkin lähtivät nopsaan irti.

Siinä ne sudenhampaat nyt sitten ompi!
Vihdoin ja viimein päästään jatkamaan suitsiharjoituksia Usvan kanssa, kun on nyt nuo viheliäiset hampaat poistettu edestä. Eri asia on, mistä löytyy neidille sopivat suitset kun tuo pään pituus asettaa pienoisia haasteita. 

Usvan jälkeen päiväkännit otti seuraavaksi Vallu. Kaksi piikkiä piti papparaisellekin antaa, ennen kuin antoi raspin suuhunsa laittaa. Tätä kirjoittaessani Vallu on vielä tallissa selvittelemässä päätään. Poudalta odotin taas spektaakkelimaista vouhotusta, mutta koko homma onnistuikin taas erittäin hyvin. Ja kuten arvasin, vähän oli vaan raspattavaa ainostaan vasemmalla puolella. Alan olla vakuuttunut siitä, että sillä on niskan alueella oikeasti rakenteellistakin vikaa, koska tämä hammashomma on toistunut jo kolmen vuoden aikana 6 kertaa. Oman osansa vinouteen vaikuttaa tottakai allekirjoittaneenkin vinous, mikä heijastuu ratsastuksessa ihan ongelmaksi saakka. Mutta töitä sen eteen tehdään koko ajan ja ainakin ratsastettaessa Pouta on viimeisen puolen vuoden aikana suoristunut aivan huomattavasti.

Hengissä siis selvittiin, eikä kellään mitään suurempaa ollut. Siitä huolimatta tämä operaatio suoritetaan kaksi kertaa vuodessa. Kisuista Harmi ja Sukka saivat rokotteet, sekä Leevi kunnon aineet matoja varten ja lampaille matolääke. Eli tehtävää vielä sen osalta riittää. Myös sorkkahuolto on edessä ennen laitumelle laskua.
Tallimiehen loma onkin mennyt rattoisasti yllä olevan kuvan mukaisin toimin. Homma jatkuu vielä ainakin tämän viikkoa ja sitten alkaa peltojen muokkaus. Ensi viikolla pitäisi jossain välissä saada laitumien aidat kuntoon, joten kiirusta tietää. Sen lisäksi vielä vähän hakusessa tämä vuorotyön rytmitys, mutta kohtahan se harjoittelukin loppuu ja alkaa "kesäloma".

4 kommenttia:

 1. Viimeisessä kuvassa näyttäisi olevan perinteinen p****najo-souvi menossa? Minun maalaiselämätaidot on kyllä aika huonot, mutta sujuvasti voisin jostain kuistilta/pihakeinusta tämmöisiä toimia katella mahd. omilla tiluksilla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana näkökanta, että voisit kuistilta tai pihakeinusta katsella tämmöisiä toimia, heh! Vielä riittää hommaa, haluatko tulla kokeilemaan? Myös aitatalkoot ovat alkavalla viikolla, ilmoittautua saa :)

   Poista
 2. Minusta ei ole apua kuin keittiössä...en siis oikeesti osaa mitn! Olen just se, joka lähetetään kahvin keittoon, kun ei muuta ossoo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huoli pois! Meillä on tarjolla työnohjausta vaikka kädestä pitäen (enkä nyt tarkoittanut sitä kahvinkeittoa...) HEE!!!

   Poista