7. elokuuta 2012

Margi jakaantui!

Vihdoin ja viimein se tapahtui. Kahden viikon heräilyt saivat päätöksen, kun viimeinenkin mamma karitsoi! Se että itse vauva (Ottomaatti) nukkuu jo yöt putkeen, niin lampaiden karitsointi herättelee öisin tarkistamaan parin tunnin välein tilanteen. Tervetuloa takaisin pätkättömät yöunet!!!

Lambineloset tulla tupsahtivat sateiseen elokuun alkuun tälle mammalle. Aivan ihania! 2/2 on sukupuolijakauma, mustia murjuja ovat kaikki. Kahdella on päässä pienet valkoiset töyhdöt :) Onnittelemme Margarethaa tästä odotetusta perhetapahtumasta!  Tilan karitsavahvuus jäi kesän osalta n.22 (?) karitsaan.


Tänään onkin kaikennäköistä touhuttu. Tallipoika väsäsi superkätevän minikokoisen heinähäkin lampaille. Ostettiin taannoin mitälieviralliseltanimeltään olevia ruokintarautahäkkyröitä. Aika kätsä systeemi tuli ja juuri passeli muutamalle lampaalle metsätarhaan!


Lasten ja mummin, sekä Vantun ja Peetun, sekä Leepin kanssa käväistiin keräämässä kanttarelleja, joiden päältä meinattiin eilen Jennin kanssa ratsastaa/ajaa. Niitä olikin keskellä metsätietä ihan kiitettävä rypäs ja lisää löydettiin metsätarhasta. Aiemmin päivällä keräsin pari litraa hevosten talvitarhasta, nam! Leepi -kissa piti koko reissun ajan kamalaa ääntä! Kierrettiin suopeltojen takaa olevaa metsää ja palattiin pellon kautta pikkuladolle ja sieltä takaisin. Myös metsämansikka-apajat löydettiin, mutta niitä ei paljasteta kenellekään :) Vanttu meni ihan omia menojaan metsässä isojen ojien yli. Piti yhdessä vaiheessa etsiä koiruli, kun mennä viipotti missä sattuu. Vanttu oli niin onnellinen meidän kanssa metsässä ja ihme kun jaksoi vielä mukana juosta! Vanttu on niiiiin rakas.


Tässä vielä päivän kuva, joskin otettuna kännykällä. Annoin sille nimen Tunnelma. 
 Ja löysinpä tämmöisenkin jutun: Nurmeksen työhevoskurssi 2012

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti