25. maaliskuuta 2012

Puusavotassa

Tänään kaivettiin Ossin kanssa ylisiltä toinen listerireki lukkovikasen tilalle ja samalla otettin parireki jos joku päivä kerkeäisi puita kaatamaan. No reet kun oltiin saatu tallin pihalle niin päätettiinkin, että mennään savottaan samointein. Päivän saldona taisi olla 4 koivua jotka pilkottiin 4 metrin pätkiksi rekeä varten.


Tatu heräsikin sopivasti niin päästiinkin sitten varustelemaan Tuisku parireen eteen. Kierrettiin valmiiksi ajettu reitti niin, että mentiin autotallinkulmalta soramontulle päin ja tultiin kentän vierestä pois. Olisi toisinpäin tullut niin lyhyt matka kuorma päällä ettei olisi ollut mitään järkeä. Ossi oli koko ajan apuna ja kun pysähdytiin puupinon viereen niin Ossi meni varmuudeksi Tuiskua pitelemään suitsista, että sain tehtyä kuorman. Eka kuormassa oli 2 pientä puuta, toisessa 3 pientä/mediumia ja kolmannella eli viimeisellä olikin sitten 5 joista pari jykevämpää. Tuisku kyllä toimi tosi hienosti ja puukuorman päällä oli kiva istuskella ja ajella hyvässä säässä.

Viimeinen kuorma päällä tulossa reitiltä pois.

Kuormat purettiin puuliiterin viereen eli kuorma pudotettiin aina lähtöpään alkuun ja viimeinen kierros ajettiin tyhjällä reellä. Tuisku tosin kerkesi oppia jo jutun juonen ja pysähtyi automaattisesti siihen kohtaan missä puupino oli aiemmilla kierroksilla ollut :)

Ainut huono puoli hommassa on, että tyhjänä tuolla parireellä ajaminen on kyllä erittäin haastavaa ja akrobaattista kun missään ei voi istua :D
'

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti