26. helmikuuta 2017

Usva kentällä

Siinäpä pörröinen pikkuaasi on. Harja on aivan järkyttävän näköinen unohtamatta koko turilasta. Usvan kanssa on menty kentällä ja metsässä epäsäännöllisesti, kuten Poudankin kanssa. Tänään tehtiin laukkaharjoituksia kentällä ja aika epätasaista tämä meidän meno vielä tällä haavaa on. Noh, mikäpä kiire tässä valmiissa maailmassa. Eihän tässä kilpakentille olla menossa vaan muuten vaan ratsastellaan ja Usvasta on tullut nyt jo oikein miellyttävä ratsastelukaveri. Osaa käyttäytyä nätisti ja kun ikää vielä lisää tulee, niin paranee varmasti  vaan tästä.

Uuden ja tällä kertaa viimeisen heinäpaalin siirto tarhaan aiheutti aikamoisen hämmingin. Hepat sekosivat heittämään pukkilaukkaa, jopa Poutakin. Kömpelö kun on eikä Pouta yleensä alennu leikkipuuhiin muiden kanssa niin veti takapuolelleen kömpelöidessään pukkeja kohti Vallua. Nyt linkuttaa oikeaa takasta ja kuvassakin lepuuttaa sitä. Kävelee kuitenkin, joten toivottavasti menee ohi piakkoin.

Torppa on nyt myyty ja uusi ostettu tilalle. Muutto häämöttää nyt ihan muutaman viikon päässä, jo maaliskuun loppupuolella siirretään maja kohti savon maata Itä-Karttulaan. Siellä odottelee uusi torppa ja uuden suunnitelmat. Tämä on todennäköisesti asia mitä kadutaan loppuelämä, että myytiin tämä tila, mutta eihän sitä vielä tiedä mikä siellä savossa meitä odottaa. Savolaisuutta täytyy pureskella varmaan tulevina vuosina aika monta kertaa. Kaikki kunnia savolaisille.

Muutto siis aiheuttaa vipinää kinttuihin ja hepat ovat nyt sitten enää viikon tässä kotosalla. Koska uudessa kodissa ei ole mitään tiloja hevosille, niin lähtevät Hansun luokse väliaikasijoitukseen eli jäävät tänne Kiihtelykseen noin toukokuun loppupuoliskolle saakka. Ensi viikonloppuna hepat ajetaan sitten sinne ja ruvetaan tallin siivous ja tyhjennyspuuhiin. Ensi viikonloppuna myös viedään pari kuormaa jo tavaraa uuteen kotiin. Ja arvatkaapa mikä on uuden kodin tilan nimi. Se on Vaahteramäki. Eli juurikin sopiva meille!

6 kommenttia:

 1. Vaahteramäki <3 Ihana! Hurjaa kyllä kun jo lähdette :( Vaan varautukaahan sitten vieraisiin! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vieraita otetaan erittäin mielellään vastaan <3

   Poista
 2. Juu, voipi ikeareissut venähtää jatkossa ;-)
  Ihanalta näyttää kyllä uusikin koti. Onnea matkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, hyvä!!! Kiitos, sitä saatetaan tarvita :-)

   Poista
 3. Niin pianko te jo lähdette :O !! Onnea uusiin kuvioihin, toivottavasti nähdään vielä...!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi tulet käymään siellä! Voi olla, että ei keretäkään nähdä ennen muuttoa kun tässä näyttää tulevan jo kiire näiden rojujen siirron suhteen ;-)

   Poista