23. tammikuuta 2017

Hammashuoltoa

Ja niin oli jälleen aika laittaa hevosten hammasasiat kuntoon. Suurin jännitysmomentti oli Vallu. Olin varautunut siihen, että vieläköhän Vallun uskaltaa rauhoittaa toimenpidettä varten. Vallu reagoi rauhoitusaineisiin todella voimakkaasti, hikoilee ja tärisee monta tuntia aina käsittelyn jälkeen. Pyysin eläinlääkäriä ensin tutkimaan Vallun ja sydänäänten kuuntelu kertoi sen, että mitään muutosta ei ole tapahtunut, samaa ihan pientä epätasaista jytkettä. Eli näillä mentiin. 

Vallu sai siis miniannoksen rauhoitusainetta. Tähän asti on laitettu aina vähintään 2 tai 3 annosta. Mutta ihmeiden aika ei näemmä ole ohi, koko Vallun meillä olon aikana hampaat saatiin raspattua yhdellä rauhoituspiikillä! Mitään hikoilu- tai tutinaoireita ei tullut, riitti vaan muutaman tunnin päiväkänni. Olen erittäin helpottunut!

Usva antoi tarkistaa hampaat, mutta pari ekaa raspin liikautusta oli liikaa. Usvakin laitettiin pienelle tripille. Torkkuivat Valten kanssa tallissa yhteistuumin. Pouta sen sijaan vetää hammashuollossa yleensä ihme steppejä, mutta tällä kertaa seistä jökötti paikallaan kuin Tuisku aikanaan. Poutaa ei ole kuitenkaan koskaan tarvinnut rauhoittaa toimenpidettä varten, eikä siis nytkään. Mutta rauhallisuus koko operaation osalta ihan ihmetytti. 

Pouta pääsi yksin ulos kun muu seurue krapuloi tallissa. Sielläkin muutamat hirnaukset päästeli, mutta viihtyi mainiosti yksin tarhassa. Herää vaan kysymys, että mikä näitä meidän hevosia vaivaa kun käyttäytyvät näin hyvin?

Helmi ja Rambo sitä vastoin saivat rokotukset. Näky eläinlääkärin kanssa sisään tullessa oli näkemisen arvoinen. Koko eteisen lattia oli täynnä valkoisia revittyjä suikaleita. Rambo oli raastanut vajaan tunnin aikana pissialustansa päreiksi. No mikäs siinä. Eihän meillä ole luitakaan kuin kokoelma kuin eläinkaupassa konsanaan. Koirat saivat rokotukset ja tietenkin, olin jo eilen aloittanut homeopaattisten syöttämisen mahdollisten rokotevaurioiden varalta. Huomenna jatkuu. Koirakuvassa Rambo valitsi eilen illalla ensin pedin yöksi. Taisi valinta osua vähän väärin?

Herra Harmitus. Nyt viidakkorummut soimaan, Harmille tarvitaan uusi koti! Tästä ei tule mitään kun tappelevat Leevin kanssa. Harmi on maailman ihanin röllykkä, oikeasti.

2 kommenttia:

 1. Tuo on niin kätevää kun yhdellä ellän käynnillä hoituu monta potilasta, iso peukku sille. Ja käytöskukkaset asianosaisille. Muistan ne kaksi pöiväkänniläistä edelliskerralta, melkein kävi sääliksi.

  Voi kun Harmille löytyisi koti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja on vielä hyvä eläinlääkäri niin se on huippua.

   Poista