12. elokuuta 2016

Kesäihottuma


Meidän Usvalla on kesäihottuma. Eipä tuohon voi muuta sanoa. Tässä kuva 7.8 maastolenkiltä. Kaikki alkoi juhannuksen jälkeen kun Usva kotiutui laidunlomalta. Alkoi vimmattu hankaaminen ja hieroituminen. Harja lähti kahdessä päivässä. Arvelinkin jo heti alkuunsa, että se on kesäihottumaa. Hoidin sitä Kietäväisen öljyllä sekä luonnollisesti tottakai homeopaattisilla. Tilanne rauhoittui ja turvotus katosi sekä haavat alkoivat parantua. Jatkoin öljyämistä. "Suhteellisen rauhallista" tilannetta jatkui parisen viikkoa, kunnes räjähti. Saapuivat myös polttiaiset ja sepä oli siinä.

Pyysin eläinlääkärin käymään ja varmistamaan, että kyse todellakin on kesäihottumasta. Sen jälkeen soitin oitis luottohomeopaatille Ouluun ja saatiin oikeat aineet käyttöön. Itsellä ei ole kokemusta kesäihottuman hoidosta, joten päätin kääntyä ammattilaisen puoleen. Ja toki Usva on kulkenut loimi päällä nyt koko ajan 24/7. Jenni ystävällisesti lainasi ötökköloimen ja oma tuli postissa vasta eilen. Nyt on koko hevonen paketoitu korvista häntään saakka. Pää on kunnossa sekä etuharja.
Tässä kuvassa tilanne eilen eli 11.8. Näyttää jo varsin hyvälle. Haavat on täysin ummessa suurin osa, osa hävinnyt jo kokonaan. Jo 5 päivän homeopaattisten jälkeen! Uskomatonta! Turvotuksesta ei ole tietoakaan. Myös harja alkanut kasvaa sään luota, siellä on ainakin 2-4 cm pituisia jouhia, ou jee! 

Muutoinkin Usvasta on tullut nyt virallisesti aikuinen hevonen. Nimittäin meidän vauva sai eilen kengät! Sen verran ruvennut arkomaan jalkojaan, että oli aika laittaa lopot alle. Mietittiin luottokengittäjän kanssa, että mitenhän homma sujuu. Oltiin aika luottavaisella mielillä, koska vuolut sujuneet erinomaisesti ja sama kengittäjä hoitanut ne varsasta saakka. Etukenkiä naulatessa vasen korva kävi kerran takana ja se oli siinä. Takasia naulatessa vähän yritti kiskoa jalkoja, mutta ei mitään sen kummempaa.

Remontti on nytkähtänyt hieman eteenpäin. Harmi kissan aiheuttamat pissivahingot olohuoneen nurkkaan ovat tulleet sikäli kalliiksi, että jouduttiin poistamaan kolmesta nurkasta kipsilevyä sekä lattiaa. Onneksi lattia on menossa uusiin muutenkin, mutta kipsilevyepisodi vaati kirvesmieheltä päivän työn. Harmihan aloitti tämän merkkaussession talvella kun Bella-Pulla oli meillä "sijoituksessa", eikä Harmi ollut kovin ilahtunut tästä uudesta vieraasta. Kissan pissa imeytyi sen verran tehokkaasti seinään, että sitä ei usko kukaan. Harmi ei tule enää meille sisälle, sen voin sanoa.

Olohuoneen katto on paneloitu ja puolet seinistä tapetoitu. Lattia vaan paikoilleen ja listat ja saadaan yksi huone käyttökuntoon. Ihanaa. Tällä hetkellä sohva on keittiössä, muut kalusteet sullottu varastoon, jne...******


Herra Harmitus etsii nyt pikaisesti uutta kotia, jossa EI OLE mielellään muita kissoja. Harmi on maailman ihanin kissa, oikea laiskiainen, jota saa mutistella miten päin sattuu. Jos Harmille ei nyt todella pian löydy kotia, tilataan lopetusaika. Harmi istuu nyt tätä kirjoittaessa sylissä täysin valvotusti ja kiikuttanen sen kohta pihalle. Harmi on tottunut koiriin, joten koiraperheeseen Harmi soveltuu hyvin. Harmi on siis 6v leikattu uroskissa. Puhdas maatiaiskissa. Harmi myös meillä valitettavasti rääkkää Leeviä, joten senkin puolesta on pakko luopua tästä kisuliinista. Kova on metsästämään, joten tästä saaa oivan hiiriloukun. On siis oikeasti sisäsiisti ollut ennen ja jälkeen Bellan täällä olon :-)

4 kommenttia:

 1. Voi surkeus Usvaa.
  Oliko täällä meillä sitten niin äkäiset ötriäiset, että ihottuma tuli? Minä en sen riesan puhkeamismekanismeja (onneksi) tunne, joten en voi kuin surkutella. Onneksi sait nopeasti toimivan hoidon.

  Omat hevoset olivat viimeyön tallissa ja pikkuisen näytti harjantyvi turpealta Ponimiehellä, hankasikohan kutinaa karsinassa yöllä? Öljytty ja monjätty on ja viikonloppuna pesen molemmat.

  Pieni toivonkipinä Harmin suhteen vielä on, viikonloppu näyttää enemmän, ehkä.

  Ja vielä isot aplodit remontin etenemiselle, tulee kyllä komia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että Harmi saisi kodin. Sydän itkee jo nyt jälkimmäistä vaihtoehtoa :-(

   Poista
 2. Jos mulla ei olis jo tätä ihanaa karvapalloa täällä niin ottaisin Harmin heti! Täytyy kysyä kavereilta, jos joku olisi ihanaa kissaa vailla. :(

  Hienosti on Usvan ihottuma parantunut! :) Pysyy varmasti hyvällä hoidolla kurissa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otatte Harmin pihakissaksi :) Tosin Harmi haluaa talvet kölliä lähinnä sisätiloissa eikä juurikaan ulkoile.

   Poista