27. heinäkuuta 2016

Pouta maastoilemassa

Olen ottanut itseäni vähän niskasta kiinni ja hevostellut omalla mittapuullani varsin ahkerasti. Pouta ja Usva ovat saaneet liikuntaa mielestäni nyt suhteellisen riittävästi. Äsken käytiin Poudan kanssa kylän pinnassa kääntymässä ja kuumuus oli aika mieletön. Poutakin oli ihan hikinen kotiin tullessa, vaikka käveltiin melkein koko matka. Poutaa pitäisi oikeasti saada vähän laihtumaan... No se lienee ikuisuusprojekti.


Remontti on täysin jumahtanut. Ei saada ketään työmiestä, koska meidän luottokirvesmies on olkapääleikkauksen johdosta edelleen käden käyttökiellossa. Tallimies on ollut kesästä melkein suurimman osan Mikkelissä tai Varkaudessa viikot ja itselläni ei viikonloppuisin ole juuri koskaan vapaata, niin eipä siinä luppoajasta ole puutetta. Aloitin kesän alussa 4kk sijaisuuden kehitysvammaisten parissa. Tässä muutoinkin nämä työasiat ovat enemmän kuin levällään... No kaikki aikanaan. 

Eilen laitumella ihastelin meidän ihanaa laumaa. Suuri ammottava aukkohan siinä on kun Tuisku puuttuu joukosta. Kohta Töttiskin lähtee omaan kotiin ja lauma pienenee entisestään. Ajattelin vieläkin, että Tuisku on vain käymässä jossain ja tulee taas kohta kotiin. Kunnes tajuan, että eihän se Tuisku mihinkään tule. Tuiskuhan on jo kotona. Nukkuu tuossa metsän reunassa ihan pihaton lähellä, missä voi uneksia omasta rakkaasta laumasta.

Kävelin vielä savottalenkin ja itkuhan se tuli. Sinne on Tuiskun kanssa polut tallattu ja siellä on puuta ajettu. Nyt se palvelee hevosten vilvoittelumetsänä ja sieltä on toden totta tuhottu lähes kaikki aluskasvillisuus. Mutta hepat nauttii metsässä touhuilusta. Siellä leikitään keppien ja oksien kanssa, voi rapsutella itseään puihin ja kantoihin. Siellä on mukava vilvoitella. Hevosten kanssa metsässä lenkkeily oli oikein mukavaa!

2 kommenttia: