9. kesäkuuta 2014

Pouta ratsastustunnilla

Poudan kanssa tahmoiltiin vajaa tunti koulutunnilla. Tattista vaan Riia :) Poudalla lonksui takakengät, joten Tallimies irrotti ne juuri ennen tuntia ja meno oli sen mukaista. Tahmea kuin mikä ja arkoi pohjaa tikkuaskelin. Loppua kohden kuitenkin vähän vertyi, mutta ero edelliskertaan oli kyllä huomattava. Alussa otettiin vähän ravia ja laukkaa alkuverkkana. Muutoin tehtiin koko rata leikkaa linjalla sulkutaivutusta, pohkeenväistöä ja keskellä linjaa oli käyntipuomit. Pouta teki siinä töitä suht nätisti. Oma istunta parani loppuun mennessä, mutta oli itselläkin tänään vähän heiluri olo.

Päätettiin pitää vähän kevyempi tunti, kun Pouta oli aloittaessa tahmeasti lähdössä mukaan hommaan ja päätettiin hommat siinä vaiheessa kun kaikilla oli hyvä mieli :) Tehtiin leipävenytykset ja harjailtiin kentän pölyt niskasta. Pouta sai öljyä rinnukseen ja takajalkojen väliin. Nyt Pouta nukkuu laitumella pitkin pituuttaan, taitaa olla vähän väsy olo helteiden jälkeen...

Öljyä sai nahkaansa kaikki muutkin. Jopa Vallukin antoi laittaa laitumella öljyä ja tätä ei ole tapahtuntu koskaan aiemmin! Vallu on aina ollut turhan tarkka siitä, missä öljyä levitellään tai tehdään muutenkaan mitään toimenpiteitä. Ihana Vallu, tunki vaan rapsutettavaksi! Meidän paappa!

Kiirettä pitänyt kouluhommien kanssa ja muutenkin hellekelit ei sovi ak:lle yhtään! Ei olisi tullut mieleenkään nousta hevosen selkään helteellä. Mielummin tojottakoot laitumella, mutta en vaan pysty. Pihaa yritetty sen sijaan taas saada hallintaan... Mutta jospa se siitä. Mökillä ollaan myös vietetty aikaa ja tänään hilattiin sinne kotoa infrapunasauna, joka ollut aitan lattialla koko talven palasina. Aitan katto on niin matalalla ettei se sinne mahtunutkaan, vaan saatiin se tönö pystyyn mökin alakerran takkahuoneeseen. Istukoot siellä ne joita semmonen istuskelu semmosessa ahtaassa kopissa kiinnostaa ;D Minä en nimittäin sauno, jos ei ole pakko minkäänlaisessa saunassa. Liian kuumaa touhua.

6 kommenttia:

 1. Mie taas rakastan saunomista ja käyn saunassa hellepäivinäkin! :) Ja voi kun pääsis taas Riian tunneille, niitä on ikävä! :)

  VastaaPoista
 2. Kaikki hehkuttaa sanomista, mutta ei ole meikäläisen juttu. Joulusaunaan menen ja muutaman kerran vuodessakin, mutta silloin kyseessä on erittäin kova paleltava olotila :)

  VastaaPoista
 3. Mie taas oon yleensä kanssa ihan himosaunoja. Viime aikoina ei oo saunaan tehny mieli edes viileemmälläkään kelillä, olisko lie vihdoin ja viimein kilppariarvot oikeemassa tai jotain. =)

  Vallan hyvin tepasteli kuskinsa kanssa, vaikka tanssikengät olikin poissa.

  Maria, eiköhän me järjestellä ko. asiat kuntoon johonkin kohtaan. Nyt mennään vaan kohti reissua.

  VastaaPoista
 4. Mie olen taas osannut kirjottaa hyvin. Tää meidän näppäimistö on aivan kamalan jäykkä ja jää kirjaimia välistä... Tilauksessa uusi, ihmeen hidas toimitus tuolla meidän talon ATK -tukihenkilöllä... :)

  Voitte vaan uskoa, että en lähtisi Tallimiehen kanssa niille Itävallan saunomisreissuille vaikka maksettais. Oikeasti, joku vielä maksaa siitä että pääsee saunaan, heh!!

  VastaaPoista
 5. Miulta on kysytty, miten pärjäsin ulkomailla olojen vuodet ilman saunaa ja ruisleipää. Vastaus: Loistavasti! en sauno Suomessakaan, ja ruisleipä sattuu massuun helevatusti ja aiheuttaa ihottumaa käsiin. Voisin tuua kyllä leipee sitten niille lampaille. Pikku lammaskullat!

  VastaaPoista