2. kesäkuuta 2014

Lampaat kesätöihin

Tytöt lähtivät jo lauantaina kesätöihin. Muutamaa päivää aiemmin lähti muutama lampas vakkarikesätyöpaikkaan Keskijärvelle ja nyt nämä loput Kiihtelyvaaraan Määtänmäkeen. Harvassa työpaikassa maksetaan siitä, että siellä vaan syödään 24/7 :) 12 neitokaista on siis töissä ja syömistähän riittää. Arvio siellä olosta on syyskuun loppuun. Toivotaan, että lampaista on iloa yhtä paljon kuin aiempinakin kesinä.


Tämä kesä on poikkeuksellinen monesta syystä ja suurin on niistä, ettei meille syntynyt tänä kesänä karitsoita laisinkaan. Halutaan pitää vähän lomaa, kun on kirjamellisesti raadettu 9 edellistä kesää jonkun projektin parissa. Hommaahan riittää, mutta nyt tehdään vaan sopivasti (niin varmaan!). Mutta aikomus on hyvä. Kesän "lomailua" muutti vähän oma tilanne. Työharjoittelu loppui eilen aamulla klo 8, ja kyllä olen suorittanut elämäni ensimmäiset yövuoron ja pysynyt jopa hereillä! Vaikka harjoittelu loppui, jäänkin kyseiseen paikkaan tuntityöntekijäksi kesän ajaksi eli elokuun loppuun olen muutamana päivän joka viikko töissä. Tästäkin syystä on nyt onni onnettomuudessa, että meillä ei ole täällä tänä vuonna eläinlapsia. 

Tosin kanalassa saattaa olla jo tipuja, en ole viitsinyt mennä sorkkimaan kanaemon alle, mutta ihan näinä hetkinä kyllä pitäisi tipusia sinne tulla. Munia on haudottavana ollut taas aika huikeat määrät ja se tietää vaan ihanaa tsirputusta. Hevoset näyttävät ainakin päällisin puolin nauttivan laitumella olosta. Mattikin pääsi sisäarestista mukaan joukkoon ja pysynyt kiltisti siellä, vaikka kotona on vielä 3 uuhta odottelemassa makkaraksi joutumista. 16.6 lähtee viime loppukesän kaksi karitsaa teuraaksi, sekä yksi vanhempi uuhi.
Kuvissa Sukka ja Hurja kyttää lampaita kotilaitumelle. Ne näytti välillä siltä, että haluavat hyökätä niiden kimppuun. Todellisuus voi olla huomattavasti karumpi, kun pääsevät vähän lähemmäksi ja huomaavat, että ovat itse suhteellisen paljon pienempiä. Tänään Herra Hurjimus viettää 1-vee synttäreitä! 


Mökillä on nyt toisella laidalla hiekkapohja ja siinä on lasten hyvä polskia. Ossi kaivoi varastosta Bulgariasta ostamansa veneen ja seilaili sillä yhtenä päivänä Valman kanssa. Valma kävi samalla reissulla uimassa neljä kertaa. Eli meillä on talossa vesipetokoira, mahtavaa!

Nyt on neljän päivän vapaa ennen ensimmäistä virallista työvuoroa ja pitäisi aloittaa niiden raporttien tekeminen, grrrr. Hevoshieronnan viimeiset tehtävät sain palautettua viikonloppuna, toivottavasti ne menee läpi. Odottellaan. Jospa tässä vapaapäivinä kerkeäisin vähän ratsastellakin.... Hope so!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti