13. tammikuuta 2014

Valma Kajaanissa

Ei mennyt lähellekään putkeen lauantaina  Kajaanin reissu Valman osalta. Iski "liinat kiinni", tässä tapauksessa hännän koipien väliin sillä hetkellä kun astuttiin autosta ulos. Valmalla on vissiin nyt joku ikään liittyvä juttu, kun oli aivan tuhannen paniikissa siellä kuplahallissa. Kehässä oli niin paniikissa, että tärisi ja piti hännen visusti alhaalla. Tuomari ei saanut edes koskea, kun yritti näppästä. Että tämmönen reissu sitten tällä kertaa. Suomalaistuomari oli kuitenkin aivan ihana! Sanoi, että ihan normaalia, kuuluu ikään, ei paniikkia. Yritti kovasti, että katsotaan koiraa maassa eikä pöydällä ja juoksuta vielä, hän niin kovasti haluaisi tämän koiran nähdä kunnolla.... Ei auttanut mikään. Itse näytin hampaat ja sanoi, että saatte arvosteluksi hyvän, jos häntä napsaa kiinni hampaita katsoessa (tässä mielentilassa Valma olisi varmaan purrut tuomaria...), niin hän joutuu antamaan hylsyn. Joten jos itse näytän, niin saatte hyvän... No mutta rakennearvostelu ei kuitenkaan ollut ihan surkea, tältä se kuulosti:

" Hieman pitkärunkoinen, riittävä runkoinen narttu. Selvä sukupuolileima. Hyvän pituinen pää, hyvät korvat. Pyöreät tummat silmät, riittävä kaula, hyvä selkä. Hieman jyrkkä lantio, suorahko etuosa. Liikkuu häntä koipien välissä. Aristelee käsittelyä ja on hieman peloissaan."

No mutta tästä ei voi olla kuin suunta ylöspäin. Isosiskolla on vissiin juoksut alkamassa (?), joten liekö täällä suunnalla samanlaista odotettavasti, kun noin outoa käytöstä?? Kaikki vieraat ovat meillä tätä nykyä vähintäänkin omituisia ja pelottavia, miehet eri toteen. Mietin, että pitäisikö Joensuun näyttelyyn meno peruuttaa, katsotaan vielä ja alkaako Valmalla juoksut.

Kiitos vielä huippuseuralaiselle. Nyt on taas käännetty maailman asiat ainakin hetkeksi tolalleen ja yksi sivistyksen aukko täytetty ;D

**********

Hevostelulle ei tänä viikonloppuna riittänyt energia, meni ihan muissa merkeissä. Mökillä yritettiin eilen käydä uunia lämmittämässä, mutta se ei nyt jostain syystä ihan kunnolla vedä. Nyt kuitenkin jo tulet pysyy päällä. Vallu rupesi ontumaan oikeaa takasta lauantaina, todennäköisesti venähtänyt tarhassa. Siinä oli vähän pinteliäkin tukena ja se auttoi. Nyt se on vähän pökkelö, ottaa kyllä sillä painoa, mutta ei se ihan kunnossa ole. Täytyy nyt seurailla ja antaa ponin vaan tarhailla.

Ja tänä aamuna oli tallissa hana ja putki jäässä. Meni puolisen tuntia sulatellessa sitä rumpaa taasen. Ärsyttävää sanon minä! Kunhan se lottovoitto osuu meidän kohdalle, niin räjäytän tuon tallinkuvatuksen ja tuohon pihaan pykästään semmonen linna, että hevosten kanssa kävellään tallista suoraan maneesiin ja talosta suora putki talliin. Tämmönen kevyt pikkusuunnitelma tässä siis vain.... :D

2 kommenttia:

  1. Ootteko menossa 1.2 Joensuun näyttelyyn? Harkitsin ite sitä (2.2), mutta en sitten vaan saanut ilmoittauduttua..
    Ja siitä Kajaanin hallista, se on kyllä aika "karmea", ei ole ihme jos koiraa jänskätti siellä. Kerran oon ite siellä käynyt ja oli kyllä kauhean meluisa paikka, ja silloin vielä tippui lumet katolta mikä sai jotkut koirat paniikkiin.

    VastaaPoista
  2. Juu ollaan Joensuun näyttelyyn menossa. Se sisäänmeno on jo hurja Kajaanissa, kun pitää mennä sen välitilan kautta. Itselläkin meni korvat aivan lukkoon siinä ja miten lie koirat vielä kun ovat herkempiä.

    Valma tosin kärsii nyt jostain ikävaiheesta, mutta tuskin tuo halli ainakaan yhtään helpottaa tilannetta.

    VastaaPoista