20. tammikuuta 2014

Aamun kuulumiset

Tuisku voi hyvin, se on pääasia. Eilen illalla tuli kyllä sisälle jalka veressä, oli oikean etusen sisäsyrjän polven yläpuolelta onnistunut telomaan. En ymmärrä miten se on mahdollista, mutta Tuiskun kohdalla kaiketi kaikki on mahdollista. Kävelee oikein hyvin, eikä äkkiseltään ole paiseesta tietoakaan. Laitoin kuitenkin jalkaan yöksi suolavesibetadinehauteen taas ja muutenkin, ettei mene karsinasta likaa sisään. Ulkoa tullessa oli eilen kavion pohja jäätä täynnä, joten siellä ei näytä sitten menevän likaa kovin paljon myöskään sisään tämän hienon jääsysteemin ansiosta. Mutta vielä odotellaan tilanteen kehittymistä. Muistin viimeksi rekiajelulla miettiä, että muistan sitten olla onnellinen, jos tämä oli viimeinen rekiajelu Tuiskun kanssa. Ja niinpä se taisi sitten ollakin...


*******

Tallissa ei sitten menekään taas ihan putkeen. Uusi hana pamahti tänä aamuna. Pakkasta on -24 astetta, liekö enemmänkin. Mutta kestihän tuo vajaata pari päivää. Otin sitten aamusuihkun tallissa tänään. Tässä kaikenlaisen säädön jälkeen lämpökopin rakennus alkaneekin vasta tänään. En tiedä, mutta jos nyt ei tekisi mieli räjäyttää tuota tallinkuvatusta ilmaan niin ei sitten koskaan. Jos joku rakennus on tehty miten sattuu eristysten suhteen niin olkoon tuo sama pahainen tönö tuossa ikkunan takana.

Nyt on sitten minunkin mielestä jo vähän liikaa pakkasta. Täällä sisällä meillä palvelusväen siivessä sisämittari näyttää +12,1 astetta lämmintä. Ja kaikki tämä siis eilisen yli 12h lämmittämisen jälkeen. Jos meillä tällä hetkellä haluaa pysyä hengissä tai ainakin niin, että veri kiertää niin kannattaa viettää aikaa köökin puolella, jossa lämpötila sitten muutaman asteen korkeampi. Suunnitellaan tässä rahoitusta hyvinkin massiiviseen lattiaremonttiin. Meillä on sellainen pienehkö epäilys kauniin ja niin ihanasti kulahtaneen lautalattian alkuperästä, että liekö laitettu lankut suoraan hietikolle. Tervetuloa siis meille, jos haluatte kokea extreme-elämää hieman poikkeavissa asumisoloissa.

PS. Tätä kirjoittaessa juon aamukahvia vasta tähän aikaan (08.46) ja hevoset mussuttavat heiniä sisällä. Ehkäpä nuo kohta saavat lähtökäskyn ulos, jos tarkenen mennä sinne takaisin suihkun saaneella takilla. Pitää nyt sitten miettiä, josko tuota Usvaakin yrittäisi jollain koltulla loimittaa. Reppana kun ei ole edes sovittanut loimea ikänä :D:D

Lisäpäivitys klo 13:20: Tässä muutama kuva aamupäivältä, vähän sumeita, mutta menköön.
Ja Usvalla on päällä loimi! Laitoin näin harjoittelupäivänä fleecen, niin ei haittaa jos repii sen kappaleiksi. Mutta ei näytä haittaavan neitoa pätkääkään. Huomenna jos pakkaset jatkuu, niin kaivetaan esiin Mamman vanha pikkuloimi vähän paksumpaa mallia. Hyvä Usva :)
Vallu nautiskeli pakkaspiehtaroinnista. Aurinko paistaa kauniisti, ja hevoset käyttäytyy pakkasen johdosta päättömästi. Jopa Pouta pisti laukaksi tarhassa pienten kanssa ja se on jo ihme!
Pikkupässit tarhassaan. Kaikki lampaat makoilee mielummin ulkona auringossa kuin sisällä vaikka pakkasta yli -20 astetta. Hauskoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti