5. joulukuuta 2013

Vauhtimaastossa Poudan kanssa

Saavapurolle päin mennä viuhotettiin ja käytiin kieppasemassa lenkki pikkuaukealla, eli hieman pienestä soramontusta eteenpäin. Matkaa tuli kaikenkaikkiaan n. 7,5 km. Mennessä käveltiin kiltisti Saavapurontielle, mutta sitten ravattiin eka pätkä, ison soramontun kohdalla oleva pikkumäki laukattiin ja seuraava pitkä suora ravattiin. Alamäki käveltiin, mutta sitten laukattiin koko piiiiitkä suora. Sen jälkeen otettiin taas pieni pätkä käyntiä ja pikkuaukealle ravattiin. Siellä taas vähän käyntiä ja siitä laukkaa pienelle soramontulle. Loppumatka ravattiin isolle soramontulle. Siitä mentiin metsäpolulle ja käveltiin taas kiltisti kotiin. Vaikka Pouta onkin, öh hieman ollut kotosalla ruoka-aikaan, niin kunto näyttänee oleva varsin hyvä. Vähän yritti hyytyä pitkällä laukkapätkällä, mutta laukka pysyi.

Tämä oli siis tälläinen "väliaikatesti" mikä on neidon kunto. Pienen punkeroisen suomenhevosen sisällä asunee sporttinen ja kovakuntoinen täysverinen. Näin uskon minä ;D No mutta, olihan meidän oma pieni suomenhevonen "hieman" hikinen kotiintultaessa, mutta varsin iloinen ja porkkanat maistui. Nyt porkkanavenytysten lisäksi tehdään ennen tarhaan menoa myös selän alueen venytyksiä, ihan varmuuden varalta. Tarhan portilla vielä suukoteltiin ja oltiin ihan intopinkeänä vauhdikkaasta maastosta. Tarhassa ensimmäisenä tietysti piti päästä piehtaroimaan ja kolttu rupesikin roikkumaan ikävästi päällä... Onneksi asutaan maalla.

***********

Eilen käväistiin Iidan kanss Mikkelissä jo perinteisellä joulumatkalla. Kenkäverossa ne perinteiset: syömingit notkuvista joulupöydistä ja bamputiskirättiostos krääsämyymälästä. Hieman erikoisia piirteitä myöhäinen lounaamme/aikainen päivällisemme sai päähän nousseesta kotikaljasta ja tiukkiin vaatteisiin pukeutuneesta kynttilän sytyttäjästä. Mutta ainakin oli hauskaa :) Loppupäivä meni Mikkelissä muuten ja kotiin ajettiin Juvan kautta. Niin ja menomatka suunnistettiin Savonlinnan kautta, jossa on (vink, vink) Amanda B:n outlet myymälä... Josta muuten meinasi mennä auto läpi. Tosin en nyt kerro, että kenen autosta loppujen lopuksi oli kyse. Ja tiedoksi vielä se, että ajettiin punaisella Mersulla, jossa on onneksi se tienohjain keulassa. Mersun omistajat kutsuvat sitä "tähdeksi", mutta ihan miten vaan ;D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti