11. huhtikuuta 2012

Kavioiden huoltopäivät käynnissä

Pääsiäinen meni meillä Tatun kanssa kovassa kuumeessa ja aivan kamalassa yskässä ja kurkkukivussa. Tänään sitten oltiin ensimmäisen kerran sitten viime torstain kunnolla ulkona. Eli pääsiäinen meni täysin lepäillessä ja nukkuessa, raivostuttavaa! Ei tullut puitten ajosta mitään puhumattakaan muista hevosteluhommista....

Mutta tänään oli "luppoaikaa", niin tallipoika aloitti kavioiden huollon. Ekaksi kiinni antautuivat sisarukset, eli nyt on vuoltu Pouta ja Tuiskulta otettu takakengät pois, kun etukengät ovat jossain tarhassa, tai toinen siis. Toinen löydettiin portin lähettyviltä. Huomenna yritetään saattaa urakka loppuun eli Mamma, Nettis ja Vallu.

Kanalassa kiivas haudonta jatkuu. Aamulla löytyi kaksi haljennutta munaa ja toisessa oli jo puolivalmis tipu, inhottavaa kun hajoaa munia, niin käy alkaneelle elämälle huonosti. Meillä ei ole hajuakaan, millainen määrä munia kanaemojen alla on haudonnassa, joten yllätys tosiaan millainen katras sieltä tulee vai tuleeko yhtään... =)

Allekirjoittaneella maha kasvaa ja nyt menossa raskausviikko 38, joten aika loppusuoralla ollaan. Olo on mitä tukalin ja ja eilen oli sokerit koholla neuvolassa käydessä, niin nyt pitää tässä itsestä ottaa verensokereita. Ajattelin aluksi, etten pysty itseäni pistämään, vaikka hevosia ja lampaita joutuu tämän tästä pistämään, mutta ei se nyt niin kamalaa olekaan. Mitään häikkää ei kyllä ole arvoissa nyt ollut, päinvastoin. Katsotaan mitä mieltä on ne on perjantaina vielä sairaalassa, kun viimeinen ultra on. Saisi tämä pikkufutari kyllä jo syntyä, on tässä on ihan tarpeeksi hankaluutta ja vaikeutta tämän vauvan osalle siunaantunut. Saisi varmaan romaanin kirjoitettua näistä koettelemuksista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti