25. lokakuuta 2012

Laadukas tuotteistaminen -> Lammaspäivä

Päivä vierähti Aikuisopistolla Laatutyö pohjoiskarjalaisessa elintarvikeketjussa -hankkeen pitämässä lammaspäivässä. Päivä sisälsi aamulla katsauksen P-K:n lammastalouteen ja markkinoihin, sekä iltapäivän sitten kävimme läpi lampaanlihan hyödyntämistä ja reseptiikkaa. Loppuiltapäivän vietimme Lammas kokkikoulussa keittiömestarin johdolla :)

Mukaan saatiin pinkka lammasreseptejä ja ohessapa meidän päiväntuotoksia. Itse oli "pääruokaryhmässä".

Menu oli seuraavanlainen:

Tapastyyppiset suomalaiset alkupalat
- Korianterilla maustetut lammasjauhelihapihvit
- Paahdettua lammasta
- Juustoa ja tomaattia

Pääruoka
- Savustettua lampaanfilettä ja mokkalampaanpaistia
- Valkosipuliperunat
- Paahdettua ohraa (ei näy lautasella)
- Juurestikut

Jälkiruoka
- Juustotorttua mansikkakastikkeella

Päivä oli mitä antoisin ja oli mukava tavata muita lampureita! Lisää näitä!

Ps. Pojat olivat pärjänneet kotona hyvin. Ottokin oli ollut oikein kiltti Jonille :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti