13. maaliskuuta 2017

Muuttokuulumisia

On tässä ollut haipakkata ihan kyllikseen. Viime perjantaina oli viimeinen työpäivä ja nyt alkoi loma sitten puoleentoista vuoteen. Tosin tänään piipahdin työmaalla, siellä oli täytekakkukahvit, lahjat ja todistukset. Haikeilla mielin jätän tämän työmaan taakseni. Onneksi tässä on niin paljon muuta ajateltavaa, kuten massiivinen muutto-operaatio, ettei kerkeä jäädä pyörimään synkissä ajatuksissa.

Hevosten muutto suoritettiin jo viikko sitten viikonloppuna. Ensin kyytiin lastattiin Pouta, joka otti tilanteen täysin tyynesti. Perillä Hansun luona aloitti kaikessa rauhassa tarhassa heinän syönnin. Naapuritarhan asukit sitä vastoin saivat pienen verenpainepiikin. Seuraavassa kuormassa muutti seniori ja kakara. Usvan lastaus kesti kaksi minuuttia liian kauan, mutta olen tyytyväinen, että siihen meni kuitenkin vain se kaksi minuuttia.
Uutta tarhaa ja kotia täytyy nuuskutella tarkkaan. Taustalla uusi asumus.
 
 
No tässä sitä hölmötellaan uudessa kodissa jo ties monennettako päivää.

Onneksi tallikissana on tuttu ihana Bella-Pulla. Mummin kissahan muutti Hansun tykö jo ties kuinka kauan sitten. Bella on maalaiskissana aivan elementissään!

Pouta nautti viikonloppuna kevätauringosta siitä huolimatta, että....

... sai ahteriinsa viime viikolla aika tujakan osuman. Yhdistettin Hannan kanssa hepat loppuviikolla ja kaikki olisi sujunut muuten mainiosti, paitsi, että kömpelö Pouta pyllähti takalistolleen ja tallin isäntäruuna huomasi tilaisuutensa tulleen. Latasi lantioon ihan kunnon osuman Poudan maatessa maassa ja nyt on kolmijalka hevonen. Perjantaina piti jo eläinlääkäri kutsua paikalle, että saatiin kipulääkkeet. Laitan tässä vielä viikon päivät laseria varmuuden varalta. Ja hieronta olisi hyvä suorittaa myös vähän myöhemmin. Tänään käveli ja varasi painoa jalalle oikein hyvin. Vähän on lämmin vielä, mutta ei enää niin tulikuuma kuin vielä pari päivää sitten.

Muuttohässäkät ovat siis käynnissä jatkuvasti ja koko ajan. Tässä lauantai-illan tunnelmia Putouksen finaalista :) Kyllä, olemme pakanneet jo lapsetkin!

Tavaraa uuteen kotiin on Tallimies ja pappa ajaneet ja täällä entisessä kotopäässä pakkausta suoritetaan koko ajan. Tallimies oli viime viikon lomalla ja saatiin aika paljon aikaiseksi. Tällä viikolla on taas Kuopiossa töissä ja vei mennessään taas pakettiautollisen ja kuomukärrillisen tavaraa. Vimmattu pakkaaminen jatkuu täällä. Kahden viikon päästä tähän aikaan ollaankin virallisesti jo savolaisia. 
Pihatie kotiin.5 kommenttia:

 1. Voi että, en kestä, ikävä tulee <3
  Ihana tuo teidän kotitienne ja -talonne, onnea uuteen kotiin! Muuttuuko blogin nimi nyt?

  VastaaPoista
 2. Paljon Onnea Vaahteramäkeen koko poppoolle! =)

  R&P

  VastaaPoista
 3. Tosissaan Onnea ja hyviä toivotuksia savolaisuuteen! Missä eläimet, siellä koti :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos kaikille <3

  Blogi saattaa vähän muuttua, on tässä ajatuksissa työn alla :)

  Hauskaa, kaikki toivottaa onnea savolaisuuteen. Sitä näemmä tarvitaan. Kysyin naapurilta pari päivää sitten, että kummat ne ovat oikeasti kieroja, savolaiset vai pohjois-karjalaiset; vastasi, että pohjois-karjalaiset. Hiän on ite puhasrotunen savolainen, liekö sillä jotain vaikutusta ;-) ;-) Ite en oo vielä kantaani piättänynnä.

  VastaaPoista
 5. Voi Poutaa! :( Toivottavasti paranee pian!
  Ja teille hirmuisesti tsemppiä sinne uuteen ja ihmeelliseen! :)

  VastaaPoista