8. huhtikuuta 2014

Kouluviikko ja kotona sairastupa


Kaikki pojat kuumeessa ja Ossi piti jonkun ihmeellisen minioksennustaudin ja Tatu näköjään samanlaisen. Otolla taas melkein 39 astetta kuumetta ja kova yskä. No ei meillä onneksi ole paljoa sairasteltu, mutta nyt sattui vaan huonoon saumaan. Kuten yläkuvasta näkyy, niin ei mennyt "äidilläkään" maanantaiaamu kovin normaaleissa merkeissä. On kouluviikko, mutta Tallimiehen oli pakko mennä tänään töihin ja jäin koulusta pois hoitamaan näitä räkänokkia. Eilen meillä on koulussa aamulla erään kurssin tehtävänä kokeilla miltä tuntuu erilaiset vammat. Liikuimme kaupungilla kolmen hengen porukassa ja itse olin porukan liikuntavammainen ja istuin pyörätuolissa. On aika erilainen näkövinkkeli katsella maailmaa koko ajan istuma-asennosta. Kävimme kahvilla, kaupassa ostoksilla ja kuljimme pitkin keskustaa. Itse sain ihan normaalia palvelua, yksi vastaantuleva mies vaan katsoi säälivästi. Mutta voin sanoa, että oli erittäin avartava kokemus tämä. Muut ryhmän jäsenet olivat heikkonäköinen ja mykkä.


Illalla tepsasteltiin koirusten kanssa iltalenkillä. Mokka kaiveli innoissaan vähän jäistä hankea ja Valma sai siitä aivan kamalan kohtauksen. Yhdessä vaiheessa metsälenkkiä huomasin ohimennen, että Mokkahan kantaa suussaan metsänpupusen koko etukäpälistöä (huom, kuolleen sellaisen...). Kaikkea ne kerkeääkin. Valma on nyt ollut Peetun poistuttua laumasta huomattavasti säyseämpi Mokalle ja tytöt jopa leikkivät päivän aikana useampi kertoja. Kouluviikon jälkeen Mokka lähtee kotilomalle joksikin aikaa ja seuraillaan miten se Valma reagoi sitten elämään perheen ainoana koirana. Mutta jos tilanne menee siltä osin huonoksi, niin eiköhän Mokka saada taas lainaan.


Tänä aamuna Hurja ja Valma ottivat matsia. Ihan parhaita paloja en saanut kuvattua, mutta ohessa jotain tyylinäytettä. Ja näyttää myös siltä, että Valman juoksut ovat alkaneet! Oli nukkunut näemmä meidän valkoisessa sänkypeitossa, jossa oli aamulla törkeän iso veriläikkä. Tätä kirjoittaessa Valma on repinyt juoksusuojan riekaileksi, joten makuuhuoneeseen tulee nyt tuolle otukselle porttikielto ja valkoiselle sohvalle.
2 kommenttia:

  1. Hihi! Painiottelun lopuksi Valma kävi näemmä myös kameran kimppuun. Ootan innolla tilannetta, jolloin miekin voin ottaa eläimiä. Sitä ootellessa kahtelen mm. teidän eläimiä täältä. Kävin taas venäjänvinttikoirasivustolla...

    VastaaPoista
  2. Semmonen se meidän Valma on... Nopea ja nopea ja muistinko sanoa, että nopea??

    VastaaPoista