29. syyskuuta 2013

Hengissä ollaan....

...ainakin toistaiseksi. Viikko hurahti että hupsista vaan. Lasten kanssa päivät kotona, joten tekemisen määrä tai oikeastaan laatu on rajallinen. Nettipimentoa kesti lähes koko ajan. Vaihdoin järjestystä eli tietokone muutti toiseen huoneeseen ja nettipiuha tuli seinän läpi. Yritin vetää piuhan seinän läpi, mutta ei se tullut. Sen jälkeen yritin vetää piuhan takaisin sinne minne se tuli, niin se ketale meni poikki. Ensimmäinen nettipimento siis oli valmis. Sitä kesti ainakin kolme päivää, jonka jälkeen Tallimies kaiveltuaan varastojaan sai homman taas pelittämään. Pelitystä kesti muutama tunti, jonka jälkeen näytön piuha sanoi itsensä irti. Se piuhaonnettomuus tapahtui perjantaiaamuna ja se piuha saatiin käyttöön, kun sellainen kiikutettiin tänne Rääkkylästä saakka.

Arki-illat siivottiin lampaiden talvitarhaa, se homma oli vähän "jäänyt" keväästä. Kuten jo edellä mainitsin, on hieman haastavaa tehdä mitään kovin intensiivisesti tätä nykyä Oton kanssa. Niinpä illat siivottiin tarhaa ja juostiin Oton perässä. Kaikki pojat poistuivat Ukin hoteisiin perjantaina Rääkkylään ja palasivat tänä aamuna kotiin. Saatiin siis lammashärdelli päätökseen. Torstai-iltana tuli tarhan pohjalle uudet sorat ja perjantaina aloitettiin tekemään itse aitausta. Sellaista "ei väliaikaista" vaan ihan nyt pidempiaikainen viritys. Tallimies kävi hakemassa jo edellisellä viikolla uudet tolpat Pölösen Valinnasta. Ihan hieno siitä tuli, vaikka itse sanonkin :) Ja mikä parasta, kylällä kesätöissä olleet tytöt haettiin kotiin! Mistään ratsastelusta koko viikon tai viikonlopun aikana ei ollut puhettakaan.... :/
Tämmönen siitä tuli. Nyt ei pitäisi mistään kolosta päästä lammas yli tai ali. Se jää sitten nähtäväksi.
Ostettiin koirille 10kg hevosen lihaa, mutta Hurja hyökkäsi apajille ensimmäisenä. Kyllä maistui pikkukissalle herkut, samoin kyllä muut kissat vetivät minkä kerkesivät.
Pikkutiput kasvaa aivan hurjaa vauhtia. Vielä asustavat kesäasunnolla, täytynee kohta miettiä muuttoa talviasuntoon.
Pikkupässejä (pikkupaisteja) metsätarhassa. Nämä kaverukset on vieroitettu ja tiiviisti pysyttelevät yhdessä. 
Tympeä Tuisku. Mikä lie mielentila. Harjailtiin ja juteltiin mukavia. Tuisku alkaa olla todeeeeeeeella turhautunut lomailuun.
Hieman epäluuloinen?? Olipa taas likainen hevonen, mutta voiko tältä otukselta muuta odottaakaan.
Usvan kanssa harjoiteltiin kuolainten suussa pitoa. Ja muutenkin on nyt hienot ravisuitset, ihan uudet :) Turparemmi tosin ei yllä ympäri, mutta äkkiäkös sen sai pois. Ei ollut moksiskaan koko jutusta.
Suitset päässä (päitset päällä) käytiin taluttelemassa kentällä pari kierrosta. Usva on sen verran fiksu, ettei turhia ota stressiä mistään. Hieno tyttö :) Tallila tehtiin perinteiset harjaukset ja harjoiteltiin pysähdyksiä. Usvalla on ihan samanlainen pitkulainen pää kuin emällään. Se on aika lailla kopio kyllä äidistään monessa suhteessa.

Usva on nyt IN LOVE. Nimittäin rakkauden kohteena on Sirius. Kieltämättä hyvä valinta, näköä ja kokoa on. Eikä ole rakkauden kohde ihan mikä tahansa tollukka vaan kunnon rotumies. Onneksi rakkaus näyttää olevan molemmin puolista. Yhdessä tehdään kaikki ja ollaan yhdessä koko ajan. Usvan ollessa "harjoituksissa" ja palatessa takaisin tarhaan, oli jo Sirius hirnumassa siellä neitonsa perään. En saanut siinä sitten kuvia otettua, kun jähmetyin näitä taas seurailemaan. Ihania!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti