18. heinäkuuta 2012

Ratsastusta ja muita kuulumisia

Tuiskun kanssa jatkettiin ratsastuskokeiluja. Viime viikolla siis kävin tohtorissa, jossa tämä maha tutkittiin ja hutkittiin. Eli on nyt sitten mennyt jotkin sidekiinnikkeet ja se aiheuttaa sanoisinkin välillä ihan kiitettävää kipua. No mutta, ei ole este ratsastamiselle, mutta toki täytyy (ja siis niinkuin todellakin!) oman voinnin mukaan mennä. No mutta siis itse asiaan. Tuiskun kanssa käppästiin Vanttu tietenkin seurana latopellolle ja takaisin. Ihana tuoksu metsässä kun on satanut, kaikki oli ihanan vehreää ja kaunista!

Tuiskun kanssa muutenkin vietettiin sitä kuuluisaa laatuaikaa. Hoidettiin ja öljyttiin ihan urakalla. Tuisku esitti sen kuuluisan Banaani -asennon, niin ihanalta öljyn levittäminen tuntui! Tarhaan palautin siis tyytyväisen otuksen, joka varasti taskusta leipää. Ihme hajuaistin omaa kyllä tämä hevonen. Laitumella kaikki saivat öljyä, paitsi Vallu, joka ei ikinä suostu laitumella öljyttäväksi. Netta ja Pouta kyllä osasivat hyödyntää toimenpiteen paremmin kuin hyvin :)


Poudan kanssahan ratsastamista kokeiltiin männä lauantaina ja täytyy sanoa, että järkytyin miten lihava siitä on tullut! Edellisen kerran siis ollut Poudan selässä lokakuussa ja silloin meillä oli vielä solakka neito tallissa, mutta nyt muistuttaa lähinnä sotanorsua. Oli sitten sen jälkeen niin kipeä olo, että sunnuntai meni kaksinkerroin mahan kanssa käppästessä. Että laihdutuskuuri kutsuu... Onkin haasteellinen tehtävä, koska on vaan näistä laihoista hevosista kokemusta. Että lihottaminen onnistuu, mutta laihduttaminen onkin sitten toinen juttu. Ja Poudan tilanteesta vielä sen verran, että astuttaminen jätetään ensi kesään, kun menee tämä kesä nyt vähän ohi. Joten parin vuoden päästä odotellaan sitten Poudan vauvaa, toivottavasti! Ja saataisiin kessi pienemmäksi ensi talven aikana...Öööö...

Lauantaina meille muutti kolme pientä kukkopoikaa naapurin navetalta. Ne on ylisöpöjä tupsujalkoja. Vielä ovat omassa häkissä, mutta yritetään saada sen oman lauman jatkoksi. Tallipoika saa sitten grillattua kanaa loppusyksystä, jahka vähän poijat ensin kasvavat. Eilen jo vähän ulkoilutettiin niitä pihalla ja olivat ihan tohkeissaan :)

Eilen illalla ruvettiin tallipojan kanssa jatkamaan metsätarhan väelle (eli Unelmalle ja Unelman pojille Ensiolle ja Eemelille) aitausta. No juuri kun oltiin saatu aita purettua ja koko puolileveyttä ilman minkäänlaista aitaa iski päälle aivan järkyttävä ukonilma. Allekirjoittanut pelkää lievästi ilmaistuna ukkosta, joten olin ihan varma, että päästään hengestä. No mutta pakkohan se aita oli tehdä loppuun, kun muuten olisi varmaan lähteneet Unelma poikiensa kera kylälle ostoksille. (Tiedoksi vaan, että muutaman viikko sitten Heinävaaran Marjuskaan oli ostoksille pakauttaunut Rouva Vuohi. Oli vielä poistunut ja palannut hetken päästä uudelleen. Oli ollut kotoaan karkuteillä ja päättänyt poiketa vähän matkalla ostoksilla. Oli  siinä varmaan kaupan henkilökunnalla ja itse kauppiaalle meinannut mennä plussapallot väärään kurkkuun :):):) Ja juttu on siis ihan tosi! ) Niinpä sitten vedettiin tasan sata metriä uutta lammasverkkoa kaatosateessa ja mukavan mittaisessa rämeikössä. Kerrran piti käydä vaihtamassa vaatteet kuiviin kun kastuttiin siis aivan kauttaaltaan. Kumisaappaat vetää kiitettävän paljon vettä sisäänsä ja niiden kuivuminen jatkunee useamman päivän... No mutta nyt on lammasväellä tilaa missä temmeltää.
Vaikka Kelfriin kamat on kuulema mitä on, niin lammasverkko ainakin pelittää ja on suht. edukastakin :)

No tässäpä nyt vähän pikapostausta.... Ratsastusharrastusta siis jatkellaan pikkuhiljaa... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti